Superstitii trasnite cu animale

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 19:00
9780 citiri
Superstitii trasnite cu animale

Este stiut ca superstitiile atrag ghinionul si totusi lumea continua sa creada ori sa creeze altele, unele de-a dreptul trasnite ori incredibile. Superstitiile s-au nascut din simple coincidente ori din neputinta, uneori voita, a omului de a-si explica anumite pierderi, esecuri sau nereusite.

Daca cineva pleaca la cumparaturi fara portofel pentru ca este distrat si trebuie sa se intoarca acasa, lucru firesc, posibil sa se intample oricui, asta nu se petrece nici pentru ca e marti, nici pentru ca e 13, ci pentru ca acel cineva e aiurit, distrat, imprastiat.

Adesea, superstitiile au fost combatute de Biserica, pe motiv ca omul nu poate sluji in acelasi timp la doi stapani, lui Dumnezeu si diavolului, uitandu-se insa ca Biserica insasi isi are propriile-i superstitii, ca doar e frecventata de oameni.

Fara sa realizeze cat de ridicoli sau penibili pot deveni, multi oameni se agata de intamplari normale, amagindu-se ca le aduc noroc sau ghinion. Asa s-a ajuns si la superstitii despre animale:

- Daca o pisica neagra taie calea unui alai de inmormantare, se zice ca un alt membru al acelei familii va muri curand.

- Pisicile pot prezice vremea. Daca o pisica stranuta, atunci vine ploaia. Daca sta cu spatele la foc, se apropie furtuna. Daca pisica isi ascute ghearele de piciorul mesei, e semn de imbunatatire a vremii. Daca isi ascute ghearele de covor, anunta vant. Daca isi spala urechea cu laba, anunta ploaie. Daca priveste prelung pe geam, anunta ploaie. Daca pisica doarme cu toate labutele sub ea, anunta vreme rea.

- Se spune ca aduce noroc sa ai pisica neagra in casa, sa atingi o pisica neagra, sa iti intre in casa o pisica neagra, sa te intampine o pisica neagra la usa cuiva, sa vezi trei pisici negre la rand.

- Se spune ca aduce ghinion sa vezi o pisica neagra dimineata devreme, sa iti intoarca spatele o pisica neagra ori sa fugaresti o pisica neagra.

- Daca o persoana bolnava vede doua pisici batandu-se, e semn de moarte.

Cainii pot, de asemenea, sa prezica vremea

- Daca vezi un caine mancand iarba, tavalindu-se pe podea sau scarpinandu-se exagerat de mult, atunci cu siguranta, va ploua.

- Daca vezi un caine alb inainte de amiaza, e semn bun.

- Aduce noroc sa fii urmarit pana acasa de un caine strain.

- Aduce ghinion sa vezi un caine latrand dimineata in zori.

- Daca un caine urla la usa sau in preajma casei tale, e semn de moarte.

- Daca un caine scanceste cand s-a nascut un copil, acel copil va avea o viata chinuita.

- Daca vacile stau asezate in iarba inalta, e semn de vreme buna.

- Daca vacile stau apropiate, atunci vremea se va inrautati.

- Daca un grup de cai sta cu spatele la un palc de arbori sau tufe inseamna ca va veni furtuna.

- Caii albi sunt intotdeauna considerati aducatori de noroc, fie ca ii vezi, fie ca ai unul. Un cal cu "sosete" albe si cel cu stea in frunte sunt cu atat mai mult considerati norocosi.

- Daca porcul fuge prin curte cu paie-n gura e semn de vreme rea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#superstitii trasnite, #superstitii haioase , #animale haioase