Surpriza incredibila a unei familii care a cumparat o broasca testoasa

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 23:20
10505 citiri
Surpriza incredibila a unei familii care a cumparat o broasca testoasa
Foto: Daily Mail

O familie care a cumparat in urma cu cativa ani o broscuta testoasa de companie de la un magazin de animale, a fost socata sa descopere ca au achizitionat de fapt o rasa de broasca foarte rara, care a crescut incredibil de mult.

Creatura a fost cumparata in urma cu paisprezece ani de un cuplu din Liverpool, carora vanzatorul le-a spus ca este o broasca testoasa obisnuita. Dupa cateva luni insa, proprietarii au fost constienti ca au cumparat o broasca testoasa specia sulcata, care este a treia cea mai mare specie din lume.

Broasca testoasa care a fost poreclita Victor Meldrew (dupa un personaj TV), a devenit prea mare pentru familia care a cumparat-o si care nu o mai poate adaposti in casa, relateaza Daily Mail.

Cuplul a fost nevoit sa sune la cateva gradini zoologice si centre de salvare a animalelor pentru a gasi o casa potrivita pentru reptila gigant. Pentru ca nimeni nu a fost doritor de a infia testoasa, un fermier iubitor de animale, Andy Brown, s-a oferit sa il salveze pe Victor si sa-l duca la proprietatea sa in Highworth, Wiltshire.

El a luat testoasa de la familia din Liverpool si a adaugat-o colectiei sale de animale neobisnuite, care include 400 de alte reptile. Fermierul a explicat ca familia de la care a luat testoasa era "innebunita de durere", pentru ca a fost nevoita sa renunte la animalul lor de companie, pe care l-au avut aproape 15 ani.

"Gradina lor era destul de mica si nu puteau sa aibe grija de Victor in mod

corespunzator. Testoasa masoara 60 de centimetri de la cap la coada si aproximativ 45 de centimetri dintr-o parte in cealalta. Este inalta de 45 de centimetri de asemenea, dar va creste mult mai mare in timp", a declarat fermierul. Broastele testoase sulcata pot trai pana la varsta de 150 de ani si ating dimensiuni impresionante.

Andy Brown are peste 35 de ani de experienta in cresterea creaturilor exotice si are

grija la ferma lui de circa 407 testoase, serpi si soparle, fiind ajutat de 20 de voluntari.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#broasca testoasa gigant, #surpriza borasca testoasa, #broasca testoasa rara , #animale haioase
Comentarii