7 metode ciudate de a distruge Pamantul

Sambata, 19 Ianuarie 2008, ora 16:24
6810 citiri
7 metode ciudate de a distruge Pamantul

Eroarea de existenta, masinile devoratoare von Neumann, gaurile negre microscopice, sunt doar cateva dintre metodele ciudate prin care planeta noastra isi poate sfarsi existenta. Intr-o lume ingrozita de efectele incalzirii globale, Ziare.com va prezinta cateva metode cel putin ciudate prin care Pamantul, ajutat de stiinta si tehnologie, ar disparea.

1. Eroarea de existenta

Ce trebuie sa faceti? Absolut nimic. Trebuie doar sa va relaxati sa va uat o cafea si sa sperati ca toti cei 200, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000 de atomi care alcatuiesc planeta vor inceta sa mai existe ca prin farmec.

2. Inghitit de o gaura neagra microscopica

Pentru a va realiza planul trebuie sa aveti o gaura neagra microscopica. Aveti grija totusi ca aceste gauri negre nu traiesc nici ele la nesfarsit, iar daca uneia mari ii ia ceva timp sa dispara, o gaura neagra microscopica poate sa se evapore instantaneu, din cauza masei mici. Astfel, gaura neagra trebuie sa fie mica, dar nici prea mica, aproximativ de masa Muntelui Everest.

Crearea unui astfel de corp poate sa va creeze probleme, din moment ce este necesara o anumita cantitate de neutroni, care nu se gasesc la supermarket. Totusi, ei se pot obtine daca mai multe nuclee atomice sunt date cap in cap pana ametesc.

Pentru a distruge Pamantul, gaura neagra trebuie plasata oriunde pe suprafata planetei, iar tot ce va ramane sa faceti este sa asteptati ca Terra sa dispara.

3. Jocul cu reactii materie-antimaterie

Veti avea nevoie de 2,500,000,000,000 tone de antimaterie, cea mai explozibila substanta, care poate fi obtinuta in cantitati mici cu orice accelerator de particule.

Cat de greu este? Energia fortei gravitationale a unei planete de masa M si raza R, data de formula E=(3/5)GM^2/R ajunge in cazul Pamantului la aproximativ 224, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000 Jouli. Soarelui ii trebuie o saptamana sa produca energia asta. Ei?

Pentru a anihila aceaste energie, trebuie aruncate in foc aproximativ 2, 500, 000, 000, 000 tone de antimaterie. Pamantul va ajunge o a doua centura de asteoizi in jurul Soarelui.

4. Inghitit de o gaura neagra uriasa

Dupa ce ati localizat gaura neagra de care vreti sa va folositi trebuie sa o aduceti in proximitatea Pamantului. Probabil cel mai greu lucru de facut la acest plan. Sunt doua cai: puteti muta Pamantul, sau gaura neagra. Cel mai util ar fi totusi sa le mutati pe amandoua in acelasi timp. Foarte greu, dar posibil. Se urmareste acelasi curs ca si la gaura neagra microscopica.

5. Decostructie sistematica

Practic, ceea ce trebuie sa faci este sa sapati, iar bucatile rezultate trebuie aruncate pe orbita. Da. Toate sextilioanele de tone. Printre metodele prin care puteti face acest lucru sunt folosirea navetelor spatiale pentru a transporta materia sau folosirea lifturilor spatiale. Daca am vrea si daca am folosi toate resursele in acest sens, am putea face asta chiar si in zilele noastre, dar ar lua cam 189,000,000 de ani.

6. Pulverizarea prin lovire

Veti avea nevoie de o piatra mare si grea ... de exemplu Marte. In principiu, orice poate fi distrus daca este lovit suficient de tare.

Conceptul este simplu. Trebuie gasit un asteroid foarte mare sau o planeta, accelerat la o viteza uimitoare si lovit de Pamant. Rezultatul este o coliziune spectaculoasa care ar trebui sa pulverizeze Pamantul.

Pentru a impiedica gravitatia sa incropeasca o noua planeta, daca "obiectul contondent" s-ar deplasa cu 11 kilometri pe secunda, fara pierderi de energie, ar trebui sa aiba cel putin 60% din masa Pamantului. Marte, are 11% din masa Terrei, in timp ce Venus ajunge la 81% din aceasta masa.

Si o "piatra" mai mica si-ar face treaba, doar ar trebui sa fie lansata la o viteza mult mai mare. Un asteroid de 10, 000, 000, 000, 000 de tone, la 90% din viteza luminii ar putea sa rezolve problema.

7. Mancat de masini von Neumann

Dupa Arthur C. Clarke, o masina von Neumann este orice sistem capabil sa se copieze identic, folosind doar materie bruta. Daca reusiti sa creati una care sa functioneze pe baza de fier, magneziu, aluminiu si siliciu, cele mai intalnite elemente de pe Pamant, mai aveti de facut doar un pas. Pusa pe pilot automat, masina se va duplica la nesfarsit, de fapt pana la epuizarea resurselor, mancand la propriu Planeta Albastra, pana cand nu mai ramane absolut nimic.

Practic, obiectivul nu va fi complet, deoarece vor mai ramane niste elemente nefolosite, dar daca programati masinile von Neumann sa se indrepre spre Soare dupa ce si-au terminat treaba, planul este complet.

Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
O echipă de oameni de știință care a făcut un amplu studiu publicat în revista Science din 18 aprilie 2024, a descoperit un fenomen alarmant neobișnuit care se produce într-un stat foarte...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#metode ciudate, #distrugere, #pamant , #bancuri