Ce semnificatie au florile?

Duminica, 11 Mai 2008, ora 22:20
55373 citiri
Ce semnificatie au florile?

Garoafele sunt unele dintre cele mai populare flori din intreaga lume, mai ales ca pe piata se gasesc garoafe de diferite forme si culori. Garoafele simbolizeaza dragostea si admiratia.

Gerbera este o optiune excelenta pentru persoanele care doresc sa transmita mesaje pozitive si vesele. Semnificatiile traditionale pentru gerbera sunt frumusetea, inocenta, bucuria si afectiunea.

Irisii, flori delicate si extrem de frumoase, simbolizeaza credinta, increderea, sinceritatea, dinamismul si intelepciunea.

Orhideele, flori exotice, tropicale, speciale si sensibile, reprezinta frumusetea delicata, raritatea, unicitatea si rafinamentul.

Crinii peruvieni, numiti si Alstroemeria, seamana foarte mult cu speciile de crini de mici dimensiuni, insa au si propriile caracteristici, care ii fac sa iasa in fata comparativ cu restul varietatilor. Crinii peruvieni sunt excelenti daca vrei sa transmiti sentimente cum ar fi prietenia si devotamentul.

Trandafirul este asociat cu dragostea, admiratia si aprecierea. Nici o alta floare nu a fost atat de celebrata si iubita, iar trandafirul detine recordul absolut la vanzari, in special in preajma sarbatorilor Sfantul Valentin si Dragobete.

Floarea-soarelui, cu petalele sale mari si de un galben placut, se aseamana izbitor cu soarele, ceea ce i-a inspirat si numele.

Mai mult decat atat, floarea-soarelui isi indreapta "chipul" in directia soarelui, pe tot parcursul zilei. Aceasta floare simbolizeaza adoratia, apropierea, intimitatea si longevitatea, stralucirea si generozitatea.

Lalelele sunt optiuni ideale pentru a transmite aprecierea pentru eleganta, gratia si diplomatia unei persoane. Desi este cultivata la scara larga, imaginea asociata lalelelor este Olanda.

Semnificatia culorilor florilor

Trandafirii rosii transmit dragostea, frumusetea, curajul, respectul si pasiunea, trandafirii roz fericirea, aprecierea, recunostinta, compatimirea si admiratia, trandafirii galbeni prietenia, bucuria, incantarea si promisiunea unui nou inceput, iar cei albi inocenta si puritatea.

Garoafa rosie transmite urmatorul mesaj "Inima mea tanjeste dupa tine", garoafa roz

"N-am sa te uit niciodata", iar cea alba "Esti dulce si draguta".

Crizantema rosie este mesagera unei declaratii de iubire, cea alba este o solie a adevarului, iar cea galbena a iubirii neimpartasite.

Liliacul alb este semnul tineretii si al frumusetii, liliacul roz al prosperitatii, iar cel mov este semnul unui inceput de dragoste.

Laleaua rosie este simbolul dragostei, iar cea galbena inseamna stralucirea in viata.

Semnificatia numarului de flori primite

Daca cineva iti daruieste o floare, trei sau cinci, vrea sa-ti declare ca esti singura persoana din viata lui, ca sunteti perfect compatibili si ca te iubeste ca in prima zi.

Daca primesti noua flori inseamna ca esti atragatoare, iar daca o sa primesti un numar de sapte flori, inseamna ca se declara pe veci al tau.

Atunci cand o sa primesti intre unsprezece si douazeci si cinci de flori ti se face o marturisire de dragoste.

In cazul in care o sa primesti intre douazeci si cinci si cincizeci si unu de flori, orice dubiu in ceea ce priveste dragostea lui pentru tine ar trebui sa dispara.

Ingrijirea florilor

Pentru a pastra cat mai mult florile primite si pentru a va bucura cat mai mult de ele, puneti-le provizoriu, asa impachetate cum sunt, in apa, intr-o vaza curata, destul de adanca si larga. Astfel, florile pot respira in voie.

Este recomandabil ca apa sa fie la temperatura camerei si sa adaugati un plic de conservant, putin zahar, o jumatate de aspirina sau trei - patru picaturi de acid boric.

Apa din vaza trebuie sa fie mai rece la florile care infloresc primavara. Daca florile sunt un pic ofilite, puneti-le in apa calduta pana isi revin, dupa care schimbati apa cu una proaspata.

Pentru a preveni formarea bacteriilor, toata verdeata aflata sub nivelul apei trebuie indepartata.

Folosind un cutit foarte ascutit, taiati oblic circa 2.5 centimetri din acestea. Nu folositi foarfeca, nu rupeti tijele florilor si nu indepartati coaja de pe tija pentru ca scurtati viata florii.

Asezati vaza intr-un loc racoros din camera, ferit de surse de caldura sau de ventilatie si schimbati zilnic apa din glastra.

Dupa doua - trei zile tijele se scurteaza din nou cu 2 - 2.5 centimetri, iar portiunile uscate sau ofilite se indeparteaza.

Cand trandafirii s-au ofilit prea repede, se cufunda complet intr-un recipient cu apa si se lasa cel putin o ora sau mai mult, pana isi revin. Scurtati-le tijele si puneti-i, din nou, in vaza.

Cand se ofera florile

Florile se ofera cu ocazii diferite: la intampinarea unor oaspeti importanti, la sarbatorirea unor persoane cu ocazia unor evenimente fericite din viata acestora, la vizitarea unui bolnav aflat la spital, daca nu exista restrictii medicale in aceasta privinta, la incheierea unui spectacol pentru a exprima admiratia fata de prestatia

unor artisti, la vernisajul unei expozitii sau in cazul in care participati la ceremonii funerare.

In relatia de cuplu, nu trebuie sa existe o ocazie speciala pentru a oferi flori. Ele transmit ideea "m-am gandit azi la tine" si pot aduce un zambet pe buzele oricui.

De asemenea, nu trebuie sa existe ocazii speciale pentru a oferi flori mamei, surorii sau prietenei celei mai bune deoarece prin acest mic gest ele se vor simti mai apreciate.

La noi in tara se ofera florile in numar impar (exceptie facand ceremoniile funerare), iar acestea nu trebuie sa fie ambalate.

Parerea majoritara este ca destinatarii florilor trebuie sa fie exclusiv de sex feminin, dar se pot oferi si barbatilor in cazul in care acestia se afla internati in spital.

Barbatii mai pot primi flori cand este vorba despre vizite ale unor personalitati, despre omagierea unor artisti sau cu ocazia sarbatoririi unor evenimente importante.

Florile oferite barbatilor sunt, de obicei, de culoare alba, albul semnificand puritatea si eleganta.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#semnificatie, #flori, #numar, #culori, #ocazii , #bancuri