Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai ciudate evenimente sportive din lume (Galerie foto)

Duminica, 02 August 2009, ora 23:20
5947 citiri
Cele mai ciudate evenimente sportive din lume (Galerie foto)
foto: The Telegraph

Daca ti se pare ca nu exista niciun sport potrivit pentru tine... inventeaza unul! Iar daca nu gasesti ceva, cauta mai bine, probabil acum cateva sute de ani cineva a gandit la fel ca tine.

Tiparele sportului, asa cum il stim noi, sunt sparte in fiecare zi, de sute de ani, in lumea intreaga. Tot ce ai de facut este sa gasesti ceva ce ti se potriveste cu adevarat si sa-ti iei locul la linia de start.

100 de metri... noroi!

Cum vremea este foarte capricioasa in Marea Britanie, alergatorii din Essex au renuntat sa mature in fiecare an apa de pe pistele de atletism si au mutat intrecerile sportive direct in albia noroioasa a raului Blackwater, potrivit The Telegraph.

Rostogolitul branzei, sport national

Locuitorii unui satuc din Marea Britanie organizeaza in fiecare an un concurs de rostogolit branza. Pastratorii acestei traditii, veche de sute de ani, nu mai stiu exact care este scopul intrecerii, insa concursul in sine este extrem de amuzant... de privit.

Off road cu pedale

Marele Campionat Cinetic are loc anual in California, in ultimul weekend din mai. Participantii isi construiesc propriile masinarii infernale, actionate de forta omului, cu care se intrec pe o distanta de peste 60 de kilometrii de pamant, nisip, apa, noroi, asfalt si gropi.

Concursul de infulecat hotdogi

Americanii stiu sa manance mult si bine, iar ziua nationala este cel mai bun prilej pentru a dovedi asta. Concursul anual de mancat hotdog, organizat pe 4 iulie, in Coney Isalnd, este unul dintre cele mai populare intreceri americane ale verii. Noul record al competitiei este detinut de Joey Chestnut, care a infulecat 68 de hotdogi in doar 10 minute.

Curse de camile teleghidate

Cursele de camile sunt extrem de populare in Emiratele Arabe Unite insa, din cauza controverselor privind folosirea copiilor pe post de jochei, camilele pe care pariaza printii arabi sunt "conduse", mai nou, de roboti teleghidati.

Cu boul, in mare

Un festival spaniol, mai putin cunoscut, ce implica alergatul pe langa tauri furiosi are o finalizare neasteptata: participantii si taurii ajung, unii peste altii, in mare. Intitulat sugestiv, Bous a la Mar, ineditul festival are loc in fiecare vara, in oraselul Denia, situat intre Alicante si Valencia.

Toate panzele... jos!

Campionatul de navigat cu...orice, are loc in luna iulie, pe raul Netta din Polonia. Participantii isi construiesc singuri ambarcatiunile fara motor la bordul carora trebuie sa strabata 400 de metri, de preferat, fara sa ajunga pe fundul raului.

Fotbal de mlastina

Probabil tot din cauza vremii ploioase, originile acestui sport au fost identificate tot in Marea Britanie. Anul acesta, Campionatul Mondial de Fotbal in Mlastina a fost gazduit de noroaiele Finlandei, pe 19 iulie, atragand nu mai putin de 325 de echipe de fotbalisti.

Cursa masinilor de tuns iarba

Competitia britanica are deja o traditie indelungata si un program foarte atent elaborat. Concurentii se intrec din luna mai pana in octombrie, avand la dispozitie un Grand Prix si un Maraton de 12 ore, in cadrul carora isi pot demonstra calitatile de piloti.

Atentie! Cad cai!

De mai bine de 25 de ani, americanii se intrec intr-una din cele mai periculoase curse din lume, intitulata sugestiv "Sinucigasa". Calaretii trebuie sa coboare o panta de 62 de grade, care ajunge direct intr-un lac, in Omak, Washington. De la primul concurs si pana in ziua de azi, cel putin 21 de cai au murit accidentati in timpul cursei.

Oameni, sau broaste?

In cadrul campionatului mondial de snorkeling in mlastina, sportivii trebuie sa inoate 50 de metri, dus-intors, intr-un canal plin cu noroi. Evenimentul are loc in fiecare an, in luna august, in Tara Galilor, iar o varianta similara a competitiei este organizata in luna iulie, in Irlanda.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#evenimente sportive ciudate, #intreceri sportive extreme, #sport extrem bizar , #bancuri