Elefant adoptat de un berbec

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, ora 10:26
2419 citiri
Elefant adoptat de un berbec

Elefantul Themba si berbecul Albert par sa dea peste cap toate sabloanele, demonstrand, chiar impotriva firii, cum un elefant, ce-i drept, la inceput de drum, si un berbec in toata firea pot fi prieteni.

Neobisnuitii parteneri isi fac veacul intr-o rezervatie din Shamwari, Africa de Sud, unde a fost adus elefantul Themba, in varsta de sase luni. "Micutul" a ramas orfan dupa ce mama sa a cazut de pe o stanca intr-o prapastie, relateaza Daily Mail.

Initial, Themba a fost dus printre ai sai, intr-o rezervatie din Sanbona. Cum, insa, nimeni nu s-a aratat interesat sa il adopte pe micut, dupa o saptamana, Themba a fost mutat.

Veterinarii s-au temut ca Themaba, inca dependent de mama, nu va supravietui. Insa elefantelul s-a orientat, punand ochii, din prima clipa, pe Albert, un berbec mandru si deloc usor de impresionat, dupa cum avea sa descopere Themba.

Atras iremediabil de caracterul lui Albert, inca din prima zi Themba s-a apucat sa-l fugareasca. Suparat ca nu poate paste in voie, Albert a intrat in adapost si nu a mai iesit timp de 12 ore. Rapus de foame, intr-un final, berbecul a iesit din adapost si, cu elefantul pe urmele sale, s-a dus sa se hraneasca. In scurt timp, Themba i-a urmat exemplul, mai ales ca cei doi au aproximativ aceeasi dieta.

Din ce in ce mai aproape de idolul sau, Themba a ajuns sa-si odihneasca trompa lenesa pe grumazul tatalui de imprumut. In scurt timp, dupa cum povesteste Lyndal Davies, care realizeaza un documentar despre cei doi, Themba si Albert au incept sa se comporte ca membrii aceleaiasi familii, tandreturile fiind la ordinea zilei.

Din pacate, Themba, care intre timp s-a intremat, urmeaza sa-si paraseasca tatal, el urmand sa fie eliberat in salbaticie.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#elefant, #berbec, #prietenie, #Africa de Sud, #rezervatie, #documentar , #bancuri