Orasele cu cele mai ciudate denumiri (Galerie foto)

Duminica, 29 Iunie 2008, ora 10:30
19656 citiri
Orasele cu cele mai ciudate denumiri (Galerie foto)

Calatoriile sunt o pasiune pentru multi si chiar daca nu sunt, atunci pot deveni. Sa mergi in locuri exotice, sa faci multe poze si sa te lauzi prietenilor este visul multora. Unii isi pot permite, altii nu si raman cu un gust amar atunci cand se gandesc ce frumos ar fi putut fi.

Dar ce te faci atunci cand destinatia ta are o denumire mai mult decat neconventionala. Cum ar fi sa le zici amicilor tai ca ai mers in calatorie in Wagga Wagga, French Lick sau in My Large Intestine. Cu siguranta ai starni hohote de ras si ai fi doar prilejul glumelor ulterioare. Insa asemenea orase chiar exista, nu sunt o "inventie turistica", ci au aceste denumiri inca din trecut.

So... do you like "Fucking" in Austria? Nu de alta, dar in topul celor mai interesante nume de localitati am putea situa fara dubii o "bucata" din Austria - un oras numit "Fucking". Daca austriecii au activitati interesante, nu acelasi lucru putem spune despre locuitorii din statul Oregon, SUA, unde exista un oras numit Boring. Boring este o localitate de langa Oregon, SUA, si a fost numita astfel dupa W. H. Boring, unul dintre primii locuitori ai zonei. Este inca o localitate care nu face parte din niciun municipiu in ciuda incercarilor locuitorilor de a incorpora comunitatea in statul Oregon.

Tot in SUA, de data aceasta in statul Virginia, poti trece prin orasul Fart. Vecinii nordici ai Statelor Unite, canadienii, au si ei o localitate cu un nume cat se poate de nonconformist: Dildo.

Si asta nu e tot. Ramanem in sfera denumirilor care trimit cu gandul la sex identificam poate cel mai explicit nume de oras: Pula din Croatia, o asezare foarte frumoasa de altfel. Trebuie doar sa speri ca nu te intreaba nimeni cum te-ai simtit in... acest loc.

Big Bone Lick este o comunitate aflata in sudul orasului Boone County din Kentucky, Statele Unite. Numele a fost dat in urma descoperirii a numeroaselor orase, printre acestea regasindu-se chiar oase de mamuti. Acestia se pare ca au fost atrasi in regiune de ceea ce se numeste "salt lick", adica depozite de sare foarte cautate de animale deoarece le asigura sursa de sodiu, calciu, fier, fosfor si zinc necesare pentru intarirea oaselor.

Dar cum ar fi sa mergi in Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch? Traducerea numelui este St. Marys Church in the Hollow of the White Hazel Near to the Rapid Whirlpool of Llantysilio of the Red Cave. Numele a fost dat in secolul XIX, atunci cand se dorea dezvoltatea comunitatii si transformarea ei intr-un centru turistic si comercial.

French Lick este un oras din Indiana, SUA si a fost fondat in anul 1811. Este un oras bogat in ape termale exploatate inca din 1840, fiind cunoscut ca un "oras-spa". Incepand cu secolul XX, zona a atras multe celebritati ca Al Capone sau Joe Lewis, datorita cazinourilor sale.

Truth Or Consequences este situat in New Mexico, Statele Unite ale Americii. Initial s-a numit Hot springs deoarece era o zona foarte bogata in ape termale. Numele a fost schimbat in 1950 dupa o emisiune de radio numita "Truth Or Consequences" (Adevar sau provocare). Atunci, gazda emisiunii dupa care a fost preluat numele a hotarat sa isi continue programul chiar din acest oras.

Wagga Wagga este o localitate din Australia. Locuitorii acestei regiuni se numeau Wiradjuri, iar numele orasului vine de la Wiradjuri aboriginal language, limba pe care o foloseau aceastia. Se pare ca Wagga Wagga in aceasta limba ar inseamna "Cioara".

Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu din Noua Zeelanda, este un deal care a devenit faimos prin faptul ca detine cel mai lung nume din lume. Localnicii acestei regiuni scurteaza adesea numele in "Taumata" pentru a facilita comunicarea.

Bird in Hand este o comunitate mica din Pennsylvania, SUA, care nu are mai mult de 300 de locuitori. Povestea numelui este una destul de interesanta. Totul a inceput atunci cand a fost ridicata o bariera intre Lancaster si Philadelphia. Atunci supraveghetorii si-au pus intrebarea daca ar trebui sa ramana unde erau ori sa treaca in Lancaster. Iar raspunsul unuia dintre ei a fost: "A bird in the hand is worth two in the bush" adica in traducerea romaneasca "Nu da cioara din mana pe vrabia de pe gard". Asa ca s-au hotarat sa ramana unde erau.

Hooker este o comunitate foarte mica din Texas County, Oklahoma. La recensamantul din anul 2000 din Statele Unite, Hooker nu adapostea decat 1788 de locuitori.

Plain City este un alt oras de dimensiuni foarte mici din Utah, SUA. El ocupa 9,7 Km patrati dintre care 3,7 km patrati sunt acoperiti de apa. La recensamantul din 2000 numara 3,489 de locuitori.

Lista numelor ar putea continua cu denumiri intregi care ar putea starni amuzamentul. Printre acestea se mai numara si Why (Arizona, USA), Blowhard (Australia), Climax (Michigan, USA), Dwarf (Kentucky, USA), Dead Chinaman (Papua New Guinea), Assawoman (Virginia, USA), Burning Well (Pennsylvania, USA), Acme (West Virginia, USA), Sexi (Peru), Poopoo (Hawaii, USA), Beer Bottle Crossing (Idaho, USA), Needmore (Texas, USA), ii (Finland), My Large Intestine (Texas, USA), Ass (Ukraine), Can Do (North Dakota, USA), Disappointment (Kentucky, USA), Hell (Michigan, USA), Whiskey Dick Mountain (Washington State, USA), Hygiene (Colorado, USA), Okay (Oklahoma, USA), Normal (Illinois, USA), Odd (West Virginia, USA), Hooker (Oklahoma, USA), No Name (Colorado, USA) sau Hot Coffee (Mississippi, USA).

Nici la noi in tara oamenii nu au fost inhibati cand au botezat orase si astfel au aparut cateva nume "grele", dar care au fost inlocuite inca din a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Sate precum "Pizdeni", "Futesti" si "Targul de Floci" au primit dupa reforma lui Cuza alte denumiri, mai putin... solicitante verbal.

Insa nu toate aceste denumiri au fost "cosmetizate", existand inca multe localitati romanesti care sa iti fure macar un zambet atunci cand treci pe langa ele. Printre ele amintesc Capatana Porcului (Brasov), Amarastenii de Sus (Dolj), Craciunelu de Jos (Alba), Spermezeu (Bistrita-Nasaud), Mirosi (Arges), Labasint (Arad), Mierlestii de Sus (Olt), Cacacioasa (Valcea), Partestii de Sus si de Jos (Suceava), Maciuca (Valcea),Buda (Ilfov), Fierbinti (Ialomita), Iepureni (Iasi), Fundatura (Cluj), Cioara de sus (Alba), Cotofenii din dos (Dolj), Capruta (Arad), Prajesti (Neamt), Belis (Cluj), Calu (Neamt), Iapa (Maramures), Afumati (Ilfov), Toporu (Giurgiu), Varsatura (Braila), Cumparatura (Suceava), Jena (Timis), Jupa (Caras-Severin), Ciperceni (Golj), Cocosesti (Alba), Sculeni (Iasi), Cacaina (Vaslui ), Sacu (Caras-Severin), Carpa (Caras- Severin), Vartescoiu (Vrance), Milcoiu (Valcea), Muereasca (Valcea), Bulbucata (Giurgiu), Paros (Hunedoara), Lungesti (Valcea), Udati-Manzu (Buzau), Flamanzeni (Ilfov) si Gogosari (Giurgiu).

Si ca sa nu va indoiti ca aceste orase nu exista, iata mai jos cateva dovezi: Galerie Foto.

Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Calvarul orelor pierdute în trafic, poluarea și stresul de a alege un mijloc de transport comod și eficient sunt strâns legate de deplasarea zilnică la locul de muncă al locuitorilor...
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Politicul și Justiția sunt în simbioză, primii au nevoie de ajutor, instrumente de atac și șantaj în campania electorală, în vreme ce ceilalți sunt lacomi de bani, funcții și putere....
#oras, #denumire, #ciudat, #Borink, #French Lick, #Poopoo , #poze funny