Functie noua la Instagram. Cum poti sa-ti ascunzi like-urile

Joi, 15 Aprilie 2021, ora 07:55
2430 citiri
Functie noua la Instagram. Cum poti sa-ti ascunzi like-urile
Instagram, una dintre cele mai utilizate platforme din Romania FOTO Pixabay

Reteaua Sociala Instagram a inceput sa testeze, din nou, like-uri afisate pe platforma. Este a doua oara cand se intampla acest lucru, insa reprezentantii retelei spun ca va fi diferit. de cele din trecut, insa utilizatorul ar putea avea optiunea de a afisa sau a ascunde like-urile.

La doi ani dupa ce a inceput sa experimenteze ascunderea like-urilor, Instagram trece la un nou capitol, pe aceeasi tema. De data aceasta, insa, in loc sa o faca discretionar, Instagram muta decizia in curtea utilizatorilor.

In cadrul noului test, utilizatorii pot hotari singuri daca vor sau nu sa vada like-urile. Si pot face aceasta alegere atat pentru like-urile primite de propriile postari, cat si de like-urile afisate sub postarile celorlalti.

Ascunderea like-urilor este vazuta ca un remediu pentru anxietate, in special in cazul utilizatorilor mai tineri, care ajung sa se teama ca postarile proprii nu vor avea suficient succes, iar acest lucru va fi vizibil tuturor.

In cadrul testelor anterioare, Instagram a mai gasit o problema, pe care o pune pe seama instinctului de turma - oamenii tind sa dea like postarilor care sunt deja populare si au un mare numar de like-uri. Valabila este si situatia inversa - oamenii evita sa dea like la un post cu putine like-uri.

Cele doua probleme nu afecteaza toti utilizatorii, iar in cadrul testelor din urma cu doi ani, o parte a participantilor s-au impotrivit ascunderii like-urilor. Astfel, s-a ajuns la ideea de a lasa utilizatorii sa decida.

Ca si in cazul altor teste, optiunile privind afisarea sau ascunderea like-urilor vor fi activate pentru un numar mic de utilizatori, pe care Instagram ii va observa cu atentie sa vada cum privesc aceasta abilitate si cum li se schimba comportamentul. Scopul final este, evident, de a creste implicarea si timpul acordat de oameni retelei.

In urmatoarele saptamani, un test similar va debuta si pe Facebook. La fel ca pe Instagram, utilizatorii vor fi cei care vor stabili ascunderea sau afisarea like-urilor.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Instagram, #Like Facebook vedete , #stiri funny