Mosul a ajuns la Bucuresti! Ii uram calatorie usoara si mai departe

Marti, 24 Decembrie 2013, ora 22:51
8656 citiri
Mosul a ajuns la Bucuresti! Ii uram calatorie usoara si mai departe

Mos Craciun a plecat dimineata de la Polul Nord, cu sania incarcata de daruri pentru copiii din intreaga lume. Pe cei din Romania i-a bucurat in jur de ora 22:30, venind de la vecinii moldoveni si plecand mai departe spre cei bulgari.

Pana in zorii zilei de 25 decembrie, traseul lui Mos Craciun poate fi urmarit online, dar noi ne oprim aici, dupa ce ne-am primit recunoscatori cadourile.

In urmarirea Mosului ne-a ajutat aplicatia anuala NORAD. In cea mai mare parte a anului, NORAD se ocupa cu apararea spatiului aerian al Statelor Unite si Canadei, dar, in decembrie, lucrurile se schimba. Copiii din toata lumea au voie la calculator, noaptea, doar de Craciun, pentru a-l urmari pe Mosul care vine cu desaga plina cu daruri.

Ziare.com ti-a prezentat LIVE drumul Mosului, cu ajutorul informatiilor oferite de NORAD:

22.51 - Mosul se opreste acum in Liban, la Beirut, si noi il lasam sa-si continue calatoria doar sub ochiul vigilent al NORAD-ului. Doar ne-a adus deja cadourile, pentru care ii foarte multumim. Ii promitem si ca la anul vom fi mai buni si mai cuminti.

22.39 - Din Turcia, Mosul fuge spre Atena. A impartit deja 2,8 miliarde de cadouri. Dupa Santorini, se intoarce din nou in Turcia, de data aceasta in Antalya.

22.28 - De la Bucuresti, Mosul a plecat spre vecinii bulgari, la Plovdiv, al doilea oras ca marime, dupa Sofia. De aici, o noua schimbare de traseu, spre Turcia europeana: la Istanbul. Apoi, la Ankara si Izmir.

22.26 - Mosul a ajuns la Bucuresti!

22.23 - Mosul ajunge la Chisinau!

22.18 - Pas cu pas, Mosul se apropie de noi. Imediat trece de Minsk, in Belarus. Sacul se goleste mai greu acum, dupa 2,7 miliarde de cadouri.

22.08 - Estonia este urmatoarea destinatie din Europa, urmata de Riga, in Letonia si Vilnius, in Lituania.

21.58 - Finlanda il asteapta pe Mos. Prima oprire, la Helsinki. 2,6 miliarde de cadouri au fost impartite pana acum. Urmeaza Norvegia si apoi iar Finlanda.

21.50 - Din ce in ce mai aproape. Mosul ajunge la Donetk, in Ucraina. Si din nou in Rusia, de data asta la Moscova, urmand St. Petersburg.

21.44 - Si Azerbaidjanul il asteapta pe Mos. Dupa ce s-a oprit putin aici, sania a plecat din nou spre Rusia. Poate pentru a verifica daca s-a mai schimbat ceva pe la granite.

21.39 - Mosul se apropie. Dupa o mica escala in Turcia, va ajunge imediat la Erevan. Daca Mosul ne aude, ii transmitem bancul de mai jos:

  • Intrebare la Radio Erevan: Cu cine se invecineaza URSS?
  • Raspuns: Cu cine vrea!
  • 21.30 - Din tanarul Kuweit, sania zboara spre Irak. O vizita Mosul si Gradinile suspendate ale Semiramidei? La Bagdad stim sigur ca se opreste.

    21.17 - In mai putin de trei minute, Mosul se intoarce in Yemen. Apoi, porneste spre Mecca, in Arabia Saudita.

    21.04 - Am intalnit si copii fericiti. In Madagascar, de unde Mosul abia a plecat, spre Mozambic. Urmeaza Tanzania, cu cel mai mare oras al sau, Dar es Salaam (si voua va e foame?).

    20:52 - Mosul sare din insula in insula. Acum se indreapta spre Port Louis, Mauritius.

    20.40 - Urmatorii copii care vor primi cadouri sunt in Africa, mai intai in Etiopia, la Addis Abeba (floare noua - n.red), apoi in Somalia.

    20.36 - Pentru cei care nu mai au rabdare cat Mosul se plimba prin Oman si Yemen, va aducem aminte ce transporta, cu o imagine din plan apropiat. Sa speram ca renii nu vor face vreo miscare brusca astfel incat si Golful Aden sa primeasca un cadou.

    20.30 - Dupa Bahrain, urmatorii copii (si nu numai!) care vor primi cadouri sunt cei din Qatar.

    20.22 - De la Baku, Azerbaijan, Mosul se indreapta spre Teheran, in Iran.

    20.12 - In mai putin de doua minute, Mosul ajunge la Tbilisi, Georgia.

    20.07 - Inca putin pana la Dubai. De cand sunt zboruri low cost si noi putem ajunge mai repede (si ieftin) acolo. Dar Mosul ne va cauta acasa. De acolo, urmatorul punct pe traseu este Abu Dhabi, in Emiratele Arabe Unite.

    20.04 - Spre Turkmenistan. No comment.

    19.56 - Dupa cum spuneam. Acum Mosul e din nou in drum spre Rusia. Daca nu se intoarce din nou spre tari cu "stan" in coada, poate ajunge la vecinii nostri si de la ei, la noi. I-am facut o poza, in timpul actiunii, cum s-ar spune. Pare obosit? A depasit demult pragul de 2 miliarde de cadouri.

    19.53 - Din Tajikistan, Mosul se duce din nou in Kazahstan. Noi credem ca Mosul a obosit din moment ce se tot intoarce in tarile pe unde a mai fost.

    19.39 - Mosul a vizitat mai multe orase din Pakistan. Acum se indreapta spre Islamabad si mai departe, spre Afganistan, tara care merita macar un strop de fericire. Sau mai multa. Avem cititori si pe acolo.

    19.24 - Din insulele Maldive, Mosul ia din nou calea Indiei. Se vede ca sunt multi copii acolo. Sa fi uitat vreun cadou? Daca nu au fost puse bine in sac, elfii s-ar putea sa fie urecheati maine.

    19.16 - Cu peste 1,8 miliarde de cadouri impartite, Mosul se indreapta spre Sri Lanka.

    19.00 - Daca sunteti in Kathmandu, Nepal, mare atentie. Mosul ajunge acolo in mai putin de 3 minute. Ce il asteapta pe Mos? 8 grade Celsius, vant cu 0 km/h, dar umiditate de 67%. Ora locala este trecuta de 22:00, deci si acolo Mosul vine seara si nu dimineata, cum ne-au obisnuit multi dintre parintii nostri! Urmatoarea destinatie: Bangladesh.

    18.58 - Urmatoarea destinatie: India. Inca o tara unde vor ramane multe cadouri, daca ne gandim la populatia de peste 1,2 miliarde de persoane. Aproape cat a impartit Mosul pana acum, adica 1,7 miliarde de cadouri.

    18.56 - Mosul ne-a pacalit din nou. Acum se indreapta spre Kazakhstan si mai departe spre Kargazstan. Sania a incetinit putin, desi terenul anevoios care se vede sub ea n-ar trebui sa afecteze zborul renilor. Poate e vorba de niste curenti de aer mai putin prietenosi.

    18.40 - O noua schimbare de directie, acum spre Rusia. Daca studiem cu atentie directia lui, putem crede ca va mai sta ceva timp pe acolo, dar am renuntat demult sa ii mai anticipam miscarile. Probabil cea mai importanta lectie pe care trebuie sa o invatam acum este... rabdarea.

    18.35 - Sania Mosului pare sa ia viteza in drumul spre Mongolia. Poate trece prin zone mai putin populate. NORAD ne spune ca vine dinspre China si deja Mosul devine foarte greu de urmarit, schimbandu-si des directia. Speram ca nu l-a prins oboseala, pentru ca mai are cateva ore bune pana ajunge si la noi.

    18.15 - De la Ho Chi Minh, Mosul se indreapta spre Hanoi, tot in Vietnam. Apoi, din nou in Thailanda si mai departe spre Laos.

    18.03 - Calatoria exotica a Mosului continua in Thailanda. A impartit pana acum peste 1,5 miliarde de cadouri. O multime de copii fericiti, si nu numai. Noi inca asteptam si speram ca Mosul va ajunge in seara asta si nu dimineata.

    17.50 - Cei sapte reni ai Mosului, Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen, il duc acum spre Malezia.

    17.46 - Pana sa ajunga la Jakarta, in Indonezia, Mosul tocmai a trecut peste Oceanul Indian. N-o fi inghetat inca? Poate renii i-au pregatit un costum special, incalzit, asa cum au motociclistii.

    17.36 - Mosul este din nou in Australia. Se pare ca a uitat sa lase cateva cadouri. A trecut de pragul de 1,3 miliarde de cadouri si inca mai are. Oare cate o fi lasat in China?

    16.43 - Inca doua minute pana la Marele Zid. Mosul ori se grabeste si vrea sa foloseasca "autostrada" ori vrea sa le transmita un mesaj astronautilor de pe Statia Spatiala Internationala, care sigur il vad de acolo de sus.

    16.35 - Ne-am zapacit putin. Mosul este tot in China, cu destinatia Wuhan. Se vede ca mai avea de lasat acolo niste cadouri. Probabil a trecut granita spre Rusia doar putin, pentru a varia traseul. Sau a vrut sa pacaleasca putin NORAD-ul?

    16.20 - Mosul tocmai a strabatut China si se indreapta spre Rusia. La cat de multi sunt chinezii, nu e de mirare ca numarul cadourilor impartite a depasit deja un miliard. Oare cat mai avem de asteptat pana vine si la noi?

    16.16 - Am incercat sa investigam ce se afla in sacul Mosului. Cu un zoom, l-am descoperit in apropiere de Coreea de Nord. Daca va uitati cu atentie in spatele saniei, veti vedea ca inca mai are cadouri. Ne-am uitat atent la sac, doar doar ne-om gasi numele pe acolo, dar Mosul este atent si imediat a indreptat renii in alta directie. Pana nu ajunge si la noi, nu o sa aflam ce ne aduce.

    16.10 - Sania Mosului se apropie de Seul, in Coreea de Sud. Imaginea de mai jos dovedeste ca NORAD il urmareste indeaproape. Sacul lui este mai usor cu peste 940 de milioane de cadouri, dar sigur va pastra ceva deosebit si pentru noi. Dar doar daca am fost cuminti.

    15.40 - Un fior de bucurie la Nagasaki, in Japonia. De ce? Bineinteles, vine Mosul!

    15.35 - Peste mari si tari, Mosul se apropie de Taipei, in Taiwan.

    15.18 - Datele NORAD par sa fie sincronizate cu Google, care il urmareste si el pe Mos. Cele doua surse il urmaresc pe Mos in drum spre Adelaide, Australia, dar Google este mai zgarcit cu cadourile. Estimeaza peste 230 de milioane, fata de cele peste 680 de milioane de care ne povesteste NORAD.

    15.10 - Bucurie la Canberra, capitala Australiei, unde Mosul tocmai ajunge.

    14.57 - Dupa ce a parasit Cairns, Mosul merge acum catre Rockhampton, unde va ajunge in doua minute.

    14.54 - Mosul a trecut prin Papua Noua Guinee si se indreapta acum catre Cairns, Australia. Copiii au primit peste 560 milioane de cadouri.

    14.50 - Dupa ce a trecut prin Kimbe, Papua Noua Guinee, Mosul merge acum spre Daru si a impartit peste 543 milioane de cadouri.

    14.42 - Mosul a impartit daruri copiilor din Insulele Mariane, iar acum merge catre Yigo, insula Guam.

    14.35 - Dupa ce a intrat in Japonia, Sapporo fiind prima oprire, Mosul merge acum catre Iwo Jima.

    14.31 - Mosul se indreapta acum catre Sapporo, Japonia. Pe traseul lui a impartit 446 milioane de daruri.

    14.28 - Dupa ce a fost vazut ultima data in Yakutsk, se pare ca Mosul merge catre Komsomolsk-on-Amur, Rusia, dupa ce a facut peste 433 milioane de copii fericiti.

    14.22 - Mosul a plecat din Arsenyev si se indreapra acum catre Trudovoye, Rusia. A impartit copiilor peste 400 milioane de cadouri.

    14.14 - Dupa ce a fost vazut ultima data in Magadan, Rusia, Mosul se indreapta acum catre Nevelsk, Insula Sakhalin.

    14.05 - Dupa ce a impartit peste 320 milioane de daruri, Mosul merge acum catre Kurilsk, Insulele Kuril.

    14.00 -Mosul va ajunge in trei minute in Port Moresby, Papua Noua Guinee.

    13.57 - Mos Craciun merge acum catre Auki, Insulele Solomon, dupa ce a impartit 283 milioane de cadouri.

    13.40 - Mosul a plecat din Chatham Island, Noua Zeelanda si merge catre statia McMurdo, Antarctica. A dat copiilor peste 195 milioane de cadouri.

    13.31 - Ultima data Mosul a fost vazut in Gisborne, Noua Zeelanda. A impartit peste 158 milioane de cadouri, iar acum merge catre Wellington, Noua Zeelanda.

    13.24 - Mosul a terminat cu impartirea darurilor in Tongatapu, Tonga, iar acum se indreapta catre Auckland, Noua Zeelanda.

    13.20 - Dupa ce a impartit peste un milion de cadouri, Mosul merge acum catre Tongatapu, Tonga.

    13.18 - Mosul a fost vazut ultima data in Yelizovo, Rusia. Dupa ce a impartit peste 88 milioane de cadouri, se indreapta acum catre Funafuti, Tuvalu.

    13.15 - Mosul a impartit peste 75 de milioane de cadouri si se indreapta catre Tarawa, Kiribati.

    13.10 - Mosul se indreapta acum catre Biibino, Rusia, dupa ce a impartit deja peste 50 de milioane de cadouri.

    13.09 - Mosul a impartit peste 40 de milioane de cadouri si se indreapta catre Novoye Chaplino, Rusia.

    12.56 - Mosul ii incurajeaza pe reni sa zboare mai repede.

    12.16 - Mosul vede din aer niste nave: Sa fie oare ale Marinei americane?

    11.40 - Deasupra Polului Nord, Mosul se uita la ursii polari de pe ghetari.

    11.20 - Mos Craciun a plecat, facand cu mana vecinilor care il urmaresc de la geam.

    11.15 - Sotia lui Mos Craciun il petrece pana la sanie si il saruta de drum-bun.

    11.00 - Mos Craciun isi verifica, inca o data sania. Niciun cadou nu trebuie sa se piarda pe drum.

    10.55 - Renii sunt inhamati, cadourile urcate in sanie.

    Cum a ajuns Mos Craciun sa fie urmarit de satelitii americani

    Traditia a inceput in 1955 cand unul dintre cele mai mari magazine din Statele Unite, Sears, a publicat o reclama in care se afla si un numar de telefon la care ar raspunde Mos Craciun. Problema era ca acel numar de telefon era de fapt al CONAD (Continental Air Defense Command), un departament al apararii americane!

    Dupa cateva apeluri primite, colonelul Harry Shoup - recunoscut ulterior drept Santa Colonel - a dat ordin ca cei care raspund la telefon sa spuna si locul unde se afla Mosul in acel moment.

    Inainte de a pleca, anul acesta, Mosul a transmis copiilor care ii va fi traseul.

    "Daca va intrebati care va fi traseul meu, va anunt ca voi merge spre Ves. Prima data voi ajunge in Pacificul de Sud, apoi in Noua Zeelanda si Australia. Urc spre Japonia, deasupra Asiei, apoi Africa, Europa de Vest, Canada si Statele Unite", le-a transmis Mosul copiilor.

    Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
    Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
    Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
    Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
    Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
    Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
    #calatorie Mos Craciun, #Mos Craciun Polul Nord, #sanie Mos Craciun NORAD , #stiri funny