Diamante și bijuterii de negăsit în urma unui furt spectaculos în Germania. 40 de oameni au orchestrat operațiunea

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 08:38
3516 citiri
Diamante și bijuterii de negăsit în urma unui furt spectaculos în Germania. 40 de oameni au orchestrat operațiunea
Bijuteriile conțin sute de diamante FOTO Pixabay

La mai mult de doi ani de la o spargere de la Muzeul din Dresda în Germania, şase suspecţi, membri ai unei organizaţii de crimă organizată, sunt judecaţi începând de vineri. Dar diamantele şi bijuteriile furate rămân de negăsit, scrie AFP.

Această spargere de la Muzeul Grünes Gewölbe, instituţie ce deţine patrimoniu saxon, la sfârşitul anului 2019, a uimit prin rafinament şi valoarea obiectelor sustrase, mai mult de 100 de milioane de euro.

Şase inculpaţi, între care doi minori la momentul faptelor, sunt judecaţi pentru acel furt la care au participat alţi 40 de oameni, care sunt în continuare căutaţi.

Pasivitatea a patru paznici i-a intrigat pe anchetatori iniţial, dar în acest stadiu nu prezintă îngrijorări, din lipsă de probe.

Arestaţi în noiembrie 2020, la Berlin, după luni de analiză a casetelor video şi ADN, suspecţii aparţin unei bande criminale de origine libaneză foarte activă în Germania, cunoscută sub numele de „clanul Remmo”.

Dispozitivul de securitate a fost întărit în jurul tribunalului în timpul acestui proces. Inculpaţii riscă până la 10 ani de închisoare.

Jaful a avut loc la sfârşitul lui noiembrie 2019 şi hoţii au furat zeci de piese care conţin mai multe sute de diamante, între care unul de 49 de carate.

Hoţii au pătruns în Muzeul "Boltei Verzi", care adăposteşte una dintre cele mai vechi şi mai bine păstrate colecţii de comori din Europa, printr-o fereastră cu bare pe care le-au tăiat, la primele ore ale zilei de 25 noiembrie 2019, şi au folosit un topor pentru a sparge vitrinele în camera în care se aflau bijuteriile. Diamantul alb din Dresda şi steaua Ordinului Polonez al Vulturului Alb se aflau printre cele peste două duzini de piese furate. Conducerea Grünes Gewölbe a caracterizat obiectele furate de o valoare istorică şi culturală "inestimabile".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
#furt bijuterii, #diamante, #Germania , #stiri internationale