O vârstnică a fost înșelată de un bărbat din Argeș cu 5.000 de euro şi 20.000 de lei. Cum a fost păcălită femeia

Miercuri, 31 August 2022, ora 15:46
2885 citiri
O vârstnică a fost înșelată de un bărbat din Argeș cu 5.000 de euro şi 20.000 de lei. Cum a fost păcălită femeia
Femeia a fost sunată de către un necunoscut care i-a transmis că nepoata sa a fost implicată într-un grav accident rutier, în urma căruia are nevie de mulţi bani FOTO: Pixabay.com

Un bărbat din Mioveni, judeţul Argeş, a fost reţinut, după ce a înşelat o vărstnică pe care a convins-o să îi dea 5.000 de euro şi 20.000 de lei după ce i-a spus că nepoata sa a fost implicată într-un grav accident şi este în spital.

Poliţiştii recomandă populaţiei să discute cu vârstnicii din familie despre aceste metode şi să stabilească o modalitate de a intra în contact unii cu alţii în situaţia în care cei în vârstă ar putea fi victimele infractorilor.

Femeia a fost sunată în data 27 august, pe telefonul fix, de către un necunoscut care i-a transmis că nepoata sa a fost implicată într-un grav accident rutier, în urma căruia are nevoie de mulţi bani.

La scurt timp după conversaţia telefonică, la poarta bătrânei s-a prezentat un bărbat de 34 de ani din Mioveni, căruia femeia i-a dat peste 5000 de euro şi peste 20.000 de lei. Ulterior, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată şi a apelat la autorităţi.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti l-au identificat pe suspect, au făcut două percheziţii domiciliare, pe raza oraşului Mioveni, iar miercuri el a fost reţinut sub acuzaţia de înşelăciune.

Pentru a preveni situaţiile de acest fel, poliţiştii recomandă ca în cadrul discuţiilor telefonice cu persoanele vârstnice care locuiesc singure sau în zone izolate, rudele să le vorbească acestora şi despre diversele metode de înşelăciune, cum ar fi metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, ghicit, Instalatorul, cumpărarea sau oferirea de produse.

"Atrageţi atenţia cu privire la oferirea sumelor de bani, indiferent de pretext. Stabiliţi numere de telefon la care să puteţi fi contactaţi, pentru a se verifica pretextele înainte de a fi oferite orice sume de bani ori produse. Stabiliţi persoane de încredere din rândul vecinilor care pot ajuta la nevoie.

Discutaţi cu privire la permiterea accesului în locuinţă al oricăror persoane, indiferent de pretext, iar legat de prezenţa în casă, de efectuarea de orice plăţi sau operaţiuni care ar putea dezvălui locaţia sumelor de bani pe care le aveţi în locuinţă.

Tot în contextul infracţiunilor contra patrimoniului, amintim că bunurile oferite de persoane fizice, în condiţii dubioase, la preţuri derizorii, pot proveni din furt sau pot să nu corespundă descrierii, fapt pentru care vă sfătuim să declinaţi asemenea oferte”, mai transmit poliţiştii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
O femeie a furat o pușculiță dintr-o cofetărie din Sibiu, în care erau 20 de lei, iar apoi s-a urcat într-un Mercedes ce valorează zeci de mii de euro. Momentul a fost surprins de camerele...
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va fi mare...
#furt, #inselaciune, #femeie, #bani, #Arges , #inselaciune