Familie de ucraineni jefuită de bani și aur în București. Oamenii au avut grijă mai mult de borcanele cu murături decât de mica avere

Marti, 30 Mai 2023, ora 04:00
9188 citiri
Familie de ucraineni jefuită de bani și aur în București. Oamenii au avut grijă mai mult de borcanele cu murături decât de mica avere
Hoțul care le-a furat ucrainenilor banii și aurul prins de poliție FOTO / captură video Poliția Română

O familie de ucraineni, refugiată în România la finalul anului 2022, a fost jefuită de banii și aur, chiar în seara în care a ajuns în apartamentul din București în care urma să se cazeze până la finalul conflictului. Furtul s-a petrecut în fața blocului, hoțul fiind chiar unul dintre locatarii din bloc.

Soții K. au sosit în București din Ucraina pe 22 decembrie 2022, puțin după miezul nopții. Cu ajutorul unor prieteni, familia de ucraineni și-a găsit loc de cazare într-un apartament din Sectorul 2 al Capitalei. Noaptea târziu, obosiți după atâta drum au parcat mașina în fața imobilului unde urmau să se cazeze și au început să descarce bagajele. Pentru că mașina nu fusese oprită regulamentar, oamenii au făcut tot posibilul să scoată gențile cât mai repede, să nu creeze necazuri în trafic.

Au descărcat mai întâi ce era în portbagaj, au dus o parte din bagaje pe scările din fața ușii blocului, apoi au început să urce pe rând lucrurile în apartament. În agitația de moment nu au realizat că rucsacul cel mai valoros, în care se aflau aproape 9000 de dolari și șase lingouri de aur, fusese lăsat nesupravegheat minute bune pe scările blocului.

Maryna K. a și mărturisit că marea ei grijă a fost să ducă la căldură borcanele cu murături de teamă ca acestea să nu se spargă din cauza frigului, ignorând total geanta în care se afla mica avere. Târziu, când au realizat că nimeni din familie nu știa unde se află micul rucsac mov, s-a declanșat panica. Erau banii din salariul de marinar al soțului și 60 de grame de aur care ar fi trebuit să le asigure traiul de zi cu zi, lor și copiilor, pentru o perioadă nedeterminată.

Ți-a plăcut articolul?
Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Hoțul și-a plătit datoriile la bancă din banii furați de la ucraineni

Au cerut imediat ajutor poliției care a început ancheta verificând mai întâi imaginile surprinse de camerele de luat vederi din scara blocului, dar și stradale. Hoțul a fost identificat rapid ca fiind un locatar al aceluiași imobil, dar de la o altă scară.

Bărbatul a fost surprins în momentul în care s-a oprit în dreptul rucsacului, l-a desfăcut, a verificat ce este înăuntru și apoi l-a luat. A continuat să scotocească în el și în timp ce se afla pe holul blocului, gestul fiind surprins tot de camerele de supraveghere.

Abia în casă a realizat că în geantă se află o importantă sumă de bani, dar și cărți în limba ucraineană și haine pentru copii. S-a consultat cu partenera acestuia, iar cei doi au decis să păstreze banii, să-și plătească o parte din datorii, iar restul să-l țină pentru zile negre.

Aurul a ajuns într-un coș de gunoi stradal din cartierul Militari

Celelalte bunuri din rucsac au fost puse într-o plasă și aruncate la un coș de gunoi dintr-o stație de autobuz din cartierul Miliari. Hoțul, Tiberius N., nu a știut că a aruncat la ghenă și șase lingouri de aur odată cu cărțile și hainele de copii. A crezut că sunt jucării.

Când s-a trezit cu mascații la ușă, bărbatul a mărturisit tot. Îi rămăsese din cei aproape 9000 de dolari furați, aproximativ 6000, bani pe care îi ascunsese într-o stație de amplificare. A acceptat să returneze banii păstrați, dar și diferența pe care o cheltuise pentru ratele la bancă. Despre lingouri nu a fost în stare să spună nimic, explicând că tot ceea ce se mai afla în rucsac a aruncat la gunoi a doua zi când a mers la serviciu.

Tiberius N. a fost trimis în judecată în februarie 2023 și a cerut să fie judecat în procedură simplificată. Judecătoria Sector 2 l-a condamnat la un an închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Nemulțumit de sentință, hoțul a făcut apel și așteaptă soluția definitivă a Curții de Apel București.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
O femeie a furat o pușculiță dintr-o cofetărie din Sibiu, în care erau 20 de lei, iar apoi s-a urcat într-un Mercedes ce valorează zeci de mii de euro. Momentul a fost surprins de camerele...
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care...
#furt, #jaf, #aur, #lingouri aur, #ucraineni, #hoti, #Bucuresti , #jaf