Anchetă penală prin Facebook în Apuseni. Femeie acuzată de furt, convinsă de polițist să dea declarații pe Messenger

Autor: N.G.
Miercuri, 16 Februarie 2022, ora 22:37
3771 citiri
Anchetă penală prin Facebook în Apuseni. Femeie acuzată de furt, convinsă de polițist să dea declarații pe Messenger
Poliția i-a transmis femeii că este anchetată prin intermediul Facebook Foto Pixabay

Unei femei suspecte de furt i s-a luat declarație pe Facebook de către Poliția orașului Abrud, județul Alba. S-a întâmplat în luna mai 2020, iar în prezent dosarul a ajuns la o primă hotărâre în justiție.

Discuțiile purtate de un polițist cu suspecta prin intermediul aplicației Messenger de pe Facebook au devenit probe în dosar, omul legii încheind un proces verbal în acest sens la data de 19 mai 2020.

Astfel, în 7 decembrie 2020 inculpata Delia Bianca L. a fost trimisă în juduectă pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Victima acesteia este proprietarul unui apartament din orașul Abrud. Bărbatul a închiriat apartamentul, în toamna anului 2018, femeii care domiciliază în Orăștie, județul Hunedoara, precum și concubinului acesteia.

În cursul lunii mai 2019, concubinul a fost arestat pe baza unui mandat european emis de către organele judiciare din Germania şi dus în această ţară pentru a-şi efectua pedeapsa, astfel că în apartament a mai rămas doar Delia Bianca L.

”În data de 05.06.2019 suspecta, fără să îl anunţe pe proprietar şi fără să îi predea personal cheia, a părăsit apartamentul luând din acesta un frigider marca Zil, un aragaz, o butelie pentru aragaz, două mese şi șase scaune tip taburet, pe care le-a pus într-o dubiță și le-a dus într-o locaţie încă necunoscută”, se precizează în rechizitoriu.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că la scurt timp după comiterea furtului, femeia a plecat în Germania, motiv pentru care nu a putut fi audiată nici în calitate de suspectă şi nici în calitate de inculpată.

”Prin intermediul reţelei de socializare Facebook i s-a adus la cunoştinţă atât faptul că faţă de ea s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cât şi faptul că împotriva sa a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Pe timpul discuţiilor avute pe reţeaua de socializare Facebook a recunoscut că a luat bunurile menţionate din apartamentul persoanei vătămate fără să-i spună acestuia, însă a lăsat să se înţeleagă că şi concubinul său l-ar fi ajutat pe acesta la unele activităţi. De asemenea, a mai precizat că se întoarce în ţară doar după ce va naşte în Germania”, se mai susține în documentul emis de Parchet.

Paguba suferită de proprietarul apartamentului a fost estimată la suma de 1.800 de lei.

În final, Judecătoria Câmpeni a condamnat-o pe Delia Bianca L. la plata unei amenzi penale în valoare de 3.600 de lei, precum și a sumei cu care proprietarul apartamentului s-a constituit parte civilă. La întoarcerea în țară, femeia va trebui să achite amenda penală și prejudiciul, altfel pedeapsa se va transforma în închisoare cu executare.

Un preot a refuzat să spovedească o femeie de 87 de ani, pentru că nu aparține de sectorul său pastoral. Ce spune Arhiepiscopia Tomisului
Un preot a refuzat să spovedească o femeie de 87 de ani, pentru că nu aparține de sectorul său pastoral. Ce spune Arhiepiscopia Tomisului
Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că face cercetări după ce un preot a refuzat să spovedească o femeie pentru că nu aparţine de sectorul său pastoral, iar cazul a ajuns în analiza...
ONU cere anchetă internațională la spitalele atacate de Israel în Gaza, unde au fost descoperite mai multe gropi comune
ONU cere anchetă internațională la spitalele atacate de Israel în Gaza, unde au fost descoperite mai multe gropi comune
Naţiunile Unite au cerut marţi "o anchetă clară, transparentă şi credibilă" privind gropile comune descoperite la două spitale importante din Gaza, devastată de război, care au fost...
#furt, #femeie, #apartament, #ancheta, #politie, #messenger, #Facebook , #justitie