Descoperire neobișnuită în Antarctica și Groenlanda: Dovezile găsite în adâncuri susțin că Pământul ar putea fi paralizat VIDEO

Marti, 01 Februarie 2022, ora 05:22
15862 citiri
Descoperire neobișnuită în Antarctica și Groenlanda: Dovezile găsite în adâncuri susțin că Pământul ar putea fi paralizat VIDEO
Sub gheața din Antarctica și Groenlanda s-au găsit urmele unei furtuni solare masive FOTO: Greener Ideal

Un studiu realizat de o echipă internațională de oameni de știință din Suedia, Elveția și Germania în Antarctica și Groenlanda, trimite un avertisment puternic omenirii. Lumea nu este pregătită să facă față unei furtuni solare extreme, după ce cercetătorii au descoperit semnele unui asemenea fenomen sub gheața polară, petrecut cu mii de ani în urmă.

Analiza unor mostre de gheață antică din Antarctica și Groenlanda au demonstrat faptul că s-au găsit dovezi care indică producerea unei furtuni solare necunoscute până acum, acum 9.200 de ani, potrivit Nature World News.

Oamenii de știință de la Universitățile din Lund, Suedia, Zurich, Elveția și Gottingen, Germania, sunt îngrijorați că următoarea erupție solară extremă ar putea lovi Pământul oricând, ei indicând faptul că este posibil ca lumea să nu fie pregătită pentru acest eveniment major.

Furtuna solară antică necunoscută până în prezent a fost una fără precedent, acum 9.200 de ani, susțin experții într-o lucrare publicată în revista Nature Communications pe 11 ianuarie 2022.

Acest fenomen extrem descoperit a lăsat urme permanente sub gheața din Antarctica și Groenlanda. Astfel, cercetătorii care au colectat mostre, au detectat cantități mari de radioizotopi din cosmos în nucleele de gheață.

Descoperire neașteptată în Antarctica: 300.000 de obiecte extraterestre găsite sub gheață VIDEO

Acești radioizotopi se formează atunci când cantități mari de particule energetice solare sunt expulzate de către astrul nostru, în timpul unei furtuni gigantice, conform studiului. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că vechea furtună solară a lovit Pământul în timpul unui minimum solar al ciclului de 11 ani, când izbucnirile sunt scăzute.

În urma studiului, experții sunt din ce în ce mai îngrijorați că următoarea erupție solară uriașă ar putea lovi Pământul, în orice moment, iar omenirea nu este pregătită pentru așa ceva.

Acest eveniment solar ar produce o furtuna geomagnetică devastatoare pentru Pământ. S-ar bloca semnalele radio dintre Terra și sateliți, iar aceștia din urmă, ar fi deteriorați pe scară largă.

Pe Pământ toate comunicațiile ar cădea, iar avioanele nu ar mai beneficia de sistemul GPS și ar fi în mare pericol privind navigația. În plus, rețelele de electricitate vor fi distruse, provocând o pană de curent globală.

Fenomen neobișnuit care va lovi lumea cu putere: Râurile din cer, ce se prăvălesc pe Pământ VIDEO

Toate dispozitivele și electronicele care depind de tehnologie ar fi nefuncționale, bancomatele vor fi la rândul lor ”căzute”, la fel și internetul nu va mai fi disponibil. Un raport al National Academies din Statele Unite a estimat că pierderile globale ar putea fi mai mari de 2 trilioane de dolari (2.000 de miliarde) din cauza unei furtuni solare uriașe, așa cum s-a întâmplat în 1859, conform Insh.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Experții avertizează asupra unui mare pericol: Catastrofa ce ar putea lovi SUA, provocând pagube de 300 de miliarde
Experții avertizează asupra unui mare pericol: Catastrofa ce ar putea lovi SUA, provocând pagube de 300 de miliarde
Profesorul Jonathan Stewart de la Universitatea California avertizează asupra unui mare pericol ce amenință America. O catastrofă colosală ar putea lovi Statele Unite și ar provoca pagube de...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#furtuna solara Pamant, #eruptie solara gigantica urmari, #furtuna solara efecte, #catastrofa naturala, #furtuna solara explozie soare , #descoperire