Cât de distrugătoare poate fi o erupție solară? NASA anunță adevărul înfricoșător pentru Pământ VIDEO

Vineri, 04 Martie 2022, ora 01:25
5965 citiri
Cât de distrugătoare poate fi o erupție solară? NASA anunță adevărul înfricoșător pentru Pământ VIDEO
O furtună solară puternică a lovit Quebec-ul în 1989 FOTO: Interesting Engineering

Dacă mulți oameni nu credeau că o erupție solară ar putea afecta grav tehnologia de pe Pământ și de pe orbită, iată că recent ei și-au schimbat părerea. Astfel, 40 de sateliți SpaceX ai lui Elon Musk au fost distruși de o puternică furtună a astrului nostru la începutul lunii februarie 2022, iar pericolul acestor fenomene este unul real care poate produce adevărate catastrofe în întreaga lume.

Vântul solar care călătorește prin spațiu și lovește Pământul cu o viteză colosală de 1,4 milioane de kilometri pe oră poate provoca pierderi colosale rețelelor electrice, de comunicații, sateliților, internetului și tuturor activităților legate de tehnologie, așa cum a anunțat NASA, potrivit Tech.

Furtunile geomagnetice au loc atunci când particulele încărcate venite de la Soare, în urma unei erupții uriașe, atinge Pământul. Astfel, cea mai puternică furtună solară înregistrată pe planeta noastră și care a fost cauzată de o ejecție de masă coronală a Soarelui a fost în septembrie 1859.

Catastrofa de atunci denumită evenimentul Carrington a întrerupt și a distrus toate sistemele de telegraf din întreaga lume, șocând omenirea. Cercetătorii susțin că dacă o furtună solară de asemenea intensitate ar lovi Pământul astăzi, ea ar provoca pagube de 2 trilioane (1.000 de miliarde) de dolari.

De atunci, o altă erupție solară destul de puternică s-a produs în martie 1989 în regiunea Quebec din Canada, unde rețelele electrice au fost distruse datorită curenților geomagnetici induși. Evenimentul din urmă cu 43 de ani a general o întrerupere totală (blackout) a curentului electric în zonă timp de mai bine de 9 ore, afectând peste 6 milioane de oameni, conform The Conversation.

Fenomenul care va zgudui structura spațiu-timp: Două corpuri spațiale gigantice merg spre un cataclism VIDEO

Însă acum, o furtună solară de mare intensitate ar distruge sateliții, comunicațiile, tehnologia GPS nu ar mai funcționa, iar multe industrii bazate pe tehnologie ar fi afectate grav, precum aviația, transportul, domeniul militar, băncile, internetul, dar și rețelele electrice.

NASA a răspuns în legătură cu problemele grave care ar apărea în întreaga lume în cazul unii erupții solare uriașe.

”Într-o lume tehnologică în creștere, unde aproape orice și oricine este legat de tehnologie, smartphone-uri, și GPS-ul care nu este necesar doar la automobile, dar și la navigația avioanelor și la acuratețea ceasurilor, pe care guvernele le folosesc pentru tranzacții financiare, vremea din spațiu perturbată de furtunile solare, constituie o serioasă problemă”, a spus Agenția Spațială din Statele Unite.

Descoperire impresionantă făcută de NASA. Un crater uriaș observat în China VIDEO

Catastrofa ar fi colosală pe glob, dacă s-ar produce o furtună uriașă care ar lovi Pământul, deoarece în lume, de la avioane, piețe financiare, bănci, spitale, comunicații, transport, servicii de urgență și până la orice alte domenii legate de electricitate, tehnologie și internet ar fi oprite instant.

Cum arată prototipul de costum spațial care reciclează urina în apă potabilă, inspirat din Dune FOTO
Cum arată prototipul de costum spațial care reciclează urina în apă potabilă, inspirat din Dune FOTO
Un prototip de costum spațial care reciclează urina în apă potabilă le va permite astronauților să petreacă mai mult timp în afara navei. Costumul ar putea fi utilizat înainte de 2030...
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
#furtuna solara Pamant, #eruptie solara gigantica urmari, #eruptie solara, #NASA, #furtuni geomagnetice pamant , #fenomen
  1. Avertizare pentru turiștii români care merg în Albania. Metoda pusă în practică de poliția locală care te poate lăsa fără permis VIDEO
  2. Polițist surprins în timp ce împinge la autospeciala de serviciu. Alt șofer s-a oferit să-l ajute VIDEO
  3. ”Vine adesea pe neașteptate”. Metoda inedită prin care putem afla dacă suntem supuși riscului de infarct miocardic
  4. Horoscop zilnic. Duminică, 14 iulie. Zodia care își petrece seara cu prietenii
  5. Bancul zilei: Ce îl întreabă bunicul pe nepoțel
  6. Dani Mocanu, tras pe dreapta de Poliție. Cu ce viteză circula pe autostradă: „Nu avea documentele asupra sa" FOTO
  7. Tristan Tate, sfidare la adresa românilor: „Cine vrea să înoate în Marea Neagră e retardat!"
  8. Anul în care comunismul va deveni cea mai puternică ideologie a lumii. Baba Vanga a făcut predicția și despre apocalipsă
  9. Dezastru pe litoralul românesc: s-a umplut de alge, din cauza căldurii. "Sunt smulse de curenții marini și aduse la mal"
  10. Rachetele Falcon 9 de la SpaceX au fost consemnate la sol după ce o defecţiune la una dintre ele a distrus un lot de sateliţi Starlink