Furtună solară puternică neașteptată: Fluxul geomagnetic va lovi Pământul cu 1,8 milioane de kilometri pe oră VIDEO

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 02:23
9520 citiri
Furtună solară puternică neașteptată: Fluxul geomagnetic va lovi Pământul cu 1,8 milioane de kilometri pe oră VIDEO
Furtună solară puternică lovește Pământul FOTO: Solarham

Oamenii de știință de la Centrul national pentru cercetări atmosferice din Statele Unite au observat un fenomen neașteptat, o explozie solară puternică provenită dintr-o pată a astrului nostru. Furtuna geomagnetică va lovi Pământul cu o forță uimitoare de aproximativ 1,8 milioane de kilometri pe oră, în cursul zilei de 14 aprilie 2022.

Explozia observată s-a petrecut luni, 11 aprilie, în zona ”petei solare moarte” AR2987, eliberând o mare canitate de energie sub formă de radiație, care a condus la o ejecție de masă coronală (CME), potrivit Live Science.

Fenomenul va provoca Aurore Boreale în atmosfera superioară a Pământului, dar și posibile perturbații în comunicațiile prin satelit, a undelor radio și în rețelele electrice terestre.

Petele solare sunt niște regiuni întunecate de pe suprafața Soarelui. Acestea sunt cauzate de fluxul magnetic din interiorul astrului, dar ele sunt temporare și pot dura de la ore până la luni de zile.

Misterul unui obiect extraterestru căzut pe Pământ: Documente declasificate ale SUA confirmă evenimentul VIDEO

Conform Space Weather, furtuna solară care va lovi Pământul va avea intensitatea G2 pe o scară cu cinci trepte, potrivit estimărilor NOAA și NASA, iar ea va sosi în timpul zilei de 14 aprilie.

Aurorele Boreale pot fi văzute în emisfera nordică din Europa și America de Nord, putând fi observate posibil chiar până la New York și Idaho (latitudinea de 55 de grade).

Toată această activitate a Soarelui este destul de constantă pe întreaga suprafață a astrului, potrivit Centrului de analiză din cadrul Observatorului Regal din Belgia. Este o perioadă crescută de erupții solare, astrul fiind în prezent în cel de-al 25-lea ciclu, de când au început observațiile în anul 1755.

Misterul legat de mormântul lui Iisus Hristos descifrat: Un savant american a făcut cercetări biblice și arheologice

Potrivit datelor furnizate de NOAA (Agenția americană națională oceanică și atmosferică), fluxul geomagnetic va lovi Pământul cu aproximativ 500 de kilometri pe secundă, adică cu 1,8 milioane de kilometri pe oră.

NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
Descoperirile științifice legate de univers au demonstrat că acestea sunt practic fără limite, iar omenirea este entuziasmată atunci când primește noi vești de dincolo de lumea noastră....
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#furtuna solara Pamant, #eruptie solara, #eruptie solara pata soare, #furtuna solara efecte, #NOAA, #NASA , #fenomen
Comentarii
V
vgabriel2k
rank 2
he,he ,avem vanturi...solare