Furtună solară puternică: NASA anunță că va lovi Pământul cu 2 milioane de kilometri pe oră VIDEO

Luni, 28 Martie 2022, ora 11:31
23498 citiri
Furtună solară puternică: NASA anunță că va lovi Pământul cu 2 milioane de kilometri pe oră VIDEO
O furtună solară va lovi Pământul, anunță NASA FOTO / OCN

Agenția spațială americană NASA a trimis un avertisment lumii, anunțând că o furtună solară puternică va lovi Pământul, iar vântul provenit de la astrul nostru va interacționa cu câmpul magnetic al planetei noastre cu aproximativ 2 milioane de kilometri pe oră.

Erupția solară este așteptată să sosească pe Pământ în cursul zilei de luni, 28 martie 2022, în jurul miezului nopții (ora GMT), conform NASA, scrie Brytfmonline.

Cu toate astea, Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) din Statele Unite consideră că furtuna solară va lovi Terra începând cu ora 6 AM GMT, adică cu 18 mai devreme decât predicția NASA.

Când vântul solar, care lovește câmpul magnetic al Pământului cu aproximativ 555 de kilometri pe secundă (aproximativ 2 milioane de kilometri pe oră) potrivit Space Weather, interacțiunea lui face ca atmosfera să strălucească și să apară fenomenul Aurorelor Boreale (sau a Luminilor Nordului), care se petrece în emisfera nordică.

Dr. Tamitha Skov prezice că recepția undelor radio de înaltă frecvență va fi afectată oriunde pe Pământ. Ea a declarat că, potrivit NOAA, este ”indicată o furtună solară mai rapidă, care va lovi mai mult timp”.

Se schimbă legile fizicii: O nouă stare a materiei dovedită de un savant britanic

Expertul a spus că efectele ”pot ajunge chiar și la latitudini medii” pe suprafața planetei noastre.

NOAA a avertizat că erupția solară din 28 martie 2022 ”va duce la formarea unor Aurore Boreale frumoase, dar va perturba și sistemele de navigație globale prin satelit (GNPS), putând crea curenți geomagnetici dăunători în rețelele electrice”.

Fenomen șocant anunțat de fizicieni renumiți: Există un alt univers, care merge înapoi în timp VIDEO

Furtunile solare mari, sub forma unor ejecții de masă coronală, pot avea efecte devastatoare asupra Pământului și infrastructurii de comunicații globale, undelor radio, a rețelelor electrice și internetului.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe liberali vineri, 8 decembrie, la implicare maximă pentru câștigarea alegerilor din 2024. El a declarat la Slatina, la întâlnirea...
#furtuna solara Pamant, #eruptie solara, #furtuna solara efecte, #furtuna solara explozie soare, #aurore boreale , #fenomen
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Raketoavele lui Putin vor fi atat de dezorientate incat se vor