Vijelie și grindină în Capitală. Avioanele nu pot să aterizeze. Oamenii se plâng că nu au primit mesaje Ro Alert FOTO

Marti, 14 Iunie 2022, ora 17:12
5911 citiri
Vijelie și grindină în Capitală. Avioanele nu pot să aterizeze. Oamenii se plâng că nu au primit mesaje Ro Alert FOTO
Avionul zboară prin furtună FOTO: Unsplash.com

ISU a anunțat că în urma vijeliei din zona București - Ilfov pe mai multe străzi au căzut copaci și apa a inundat inclusiv unele piste de pe Aeroportul Otopeni. Pe de altă parte, instituția a anunțat în cursul zilei că a trimis mesaje Ro Alert cu privire la starea meteorologică însă unii bucureșteni spun că nu au primit informarea.

Meteorologii au anunțat că gradul de instabilitate atmosferică va creşte, în cursul zilei de marți, 14 iunie, în Capitală, astfel că vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor putea depăși 10...20 l/mp și izolat 25...30 l/mp. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.

Zboruri afectate de furtună

Zborurile de la aeroportul Henri Coandă sunt afectate de furtună anunță boardingpass.ro.

Trei zboruri TAROM au reușit să aterizeze marți după-amiază la București Otopeni după aproximativ 20 de minute de așteptare în aer pentru îmbunătățirea condițiilor meteo din zona capitalei.

Însă piloții unui Airbus A220 Swiss care opera zborul LX1884 Zurich – București au decis după 20 de minute de așteptare în aer să aterizeze pe aeroportul din Belgrad. Potrivit companiei elvețiene, acest avion va zbura din capitala Serbiei spre București după ce condițiile meteo vor permite aterizarea, anunță sursa citată.

De asemenea, avionul companiei flyDubai carte opera FZ1797 Dubai DXB – București a intrat în zonă de așteptare la sud de București, la fel ca avionul care opera zborul HiSky dintre Tel Aviv și București.

”Vântul bate puternic, ghiața este din ce în ce mai mare”

O bucureșteancă a postat pe Facebook imagini cu furtuna din Capi00000tală. ”Vijelie puternică în București de o oră. Vântul bate puternic, ghiață din ce in ce mai mare și cade de o perioadă lungă de timp. Acum nu am mai primit ROALERT”, scrie o femeie pe Facebook.

ISU a transmis o alertă în jurul orei 16.30.

Copaci căzuți pe mai multe străzi din București și Ilfov

Pompierii au anunțat că au intervenit pentru a degaja copacii căzuți pe străzile Ceahlău, da Mănăstirea Cașin, Emanoil Ionescu, Blevardul Kiseleff, strada Jandarmeriei și strada Modrogan din Capitală. De asemenea, au fost probleme și în localitatea Periș din Ilfov, pe strada Principală, în zona Buftea, spre Crevedia și pe DN 1 A, în zona pădurii, sensul de mers dinspre Mogoșoaia spre Buftea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#furtuna, #furtuna grava Bucuresti, #zboruri anulate, #piste inundate, #mesaje ro alert , #vremea
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
au asteptat sa vada daca vine si ursul..