Cum să furi un BMW de pe DN1 cu platforma: ”A deschis portiera fără niciun efort”

Sambata, 02 Decembrie 2023, ora 03:25
8395 citiri
Cum să furi un BMW de pe DN1 cu platforma: ”A deschis portiera fără niciun efort”
Șoferul platformei chemat de hoți să ridice BMW-ul nu a fost incriminat FOTO / freepik.ro

Un tânăr în vârstă de 19 ani care a avut ghinionul să rămână în pană cu mașina pe DN1, între Câmpina și Ploiești, a trecut printr-un calvar din cauza unor hoți cu tupeu.

Pentru că nu a avut o soluție imediată să transporte BMW-ul defect într-un service, șoferul a fost nevoit să-l abandoneze în locul în care a cedat. Câteva zile mai târziu avea să constate că mașina pe care abia și-o cumpărase a dispărut fără urmă.

Tânărul de 19 ani din Florești, județul Prahova, se întorcea de la serviciu în seara zilei de 25 aprilie 2023. Când a ajuns la intersecția DN1 cu drumul județean care duce spre comuna Florești, motorul autoturismului BMW a cedat. Șoferul a realizat că nu era o defecțiune banală, întrucât de la compartimentul motor începuse să iasă fum dens.

A reușit să potolească începutul de incendiu și, cu ajutorul prietenului care-l însoțea, a împins mașina cât mai aproape de marginea drumului pentru a nu încurca traficul. În perioada imediat următoare, din cauza faptului că nu a deținut suma de bani necesară transportării autoturismului la domiciliu pe platformă, tânărul l-a lăsat în același loc, fiind observat în fiecare zi, inclusiv la data de 28.04.2023, orele 22:00. Abia în data de 29 aprilie șoferul a reușit să facă rost de bani și a mers în locul unde își abandonase BMW-ul pentru a-l transporta acasă doar că a avut surpriza să constate că mașina lui nu se mai află acolo.

A cerut imediat ajutorul polițiștilor care au început cercetarea verificând imaginile surprinse de camerele de luat vederi. Așa au descoperit că BMW-ul fusese ridicat cu o platformă și transportat tot în localitatea Florești, la această manevră participând șoferul platformei, dar și alți doi bărbați.

Urma lor a fost luată imediat. Polițiștii au dat mai întâi de cel care deținea platforma de transport, urmărind plăcuțele de înmatriculare. Bărbatul n-a avut nicio vină. Acesta fusese contactat de doi clienți care l-au apelat telefonic folosind datele postate pe un site de mică publicitate. A explicat că nu i s-a părut nimic suspect atâta vreme cât cel care părea că deține BMW-ul ”a deschis portiera fără niciun efort şi fără să folosească o cheie”. A transportat mașina la adresa indicată, fiind plătit pentru acest serviciu.

Fiind audiat, bărbatul care a inițiat furtul mașinii a explicat că observase pe marginea drumului BMW-ul parcat și s-a gândit că cineva l-a abandonat, așa că a decis să-l fure și ulterior să-l vândă sau să valorifice piesele.

Pentru că nu avea permis de conducere și-a luat un partener care să-i ofere transport. Inițial cei doi au încercat să fure mașina legând-o cu niște funii, dar n-au reușit să o tracteze. Ulterior au căutat un număr de telefon al unui serviciu de tractări auto, reușind în final să fure mașina cu ajutorul unei platforme.

Bărbatul care a furat BMW-ul a fost trimis în judecată pentru furt, fiind condamnat de Judecătoria Câmpina la un 1 an și 6 luni de închisoare. Acesta se află în arest preventiv încă din luna mai 2023, când a fost prins de poliție, iar instanța a decis să mențină măsura preventivă.

Sentința Judecătoriei Câmpina nu este definitivă.

Quarterly Report - Editia 4

Avertismentul unui șofer pentru cei care merg cu autoturismul în străinătate. "Poate ajunge la mii de euro și dacă nu plătești, mașina rămâne sechestrată"
Avertismentul unui șofer pentru cei care merg cu autoturismul în străinătate. "Poate ajunge la mii de euro și dacă nu plătești, mașina rămâne sechestrată"
Sezonul estival se apropie și românii își fac planuri de vacanță. Unii și-au făcut deja rezervări, iar alții așteaptă oferte mai bune sau sunt nehotărâți. Cei care aleg să plece în...
Șoferul care a priponit calul de bolid și a ieșit la plimbare. "Pe drumurile Moldovei" VIDEO
Șoferul care a priponit calul de bolid și a ieșit la plimbare. "Pe drumurile Moldovei" VIDEO
Proprietar de bolid, dar și al unui cal, un ieșean a decis să iasă la plimbare pe drumurile din județ, probabil pentru a se lăuda cu ce deține. Așa că, s-a suit la volanul autoturismului,...
#furturi, #masina furata, #bmw, #platforma, #tractari auto , #furt