Alpha Bank Romania fuzionează cu UniCredit România. Ce beneficii vor avea clienții celor două bănci

Luni, 23 Octombrie 2023, ora 10:36
5931 citiri
Alpha Bank Romania fuzionează cu UniCredit România. Ce beneficii vor avea clienții celor două bănci
Alpha Bank Romania fuzionează cu UniCredit România

Alpha Bank Romania fuzionează cu UniCredit România şi vor forma cea de-a treia bancă din România ca mărime din punct de vedere al activelor totale. Grupul Alpha Bank va avea o participaţie de 9,9% din noua bancă.

„Alpha Services and Holdings SA, deţinător al Alpha Bank SA, şi UniCredit au agreat principalele condiţii financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank SA (UniCredit Bank Romania) şi Alpha Bank Romania, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internaţional. Conform termenilor agreaţi, Alpha Bank va deţine 9,9% din capitalul social al entităţii rezultate în urma fuziunii şi va rămâne implicată în aceasta prin mecanisme de guvernanţă corporativă, inclusiv prin reprezentarea la nivel de consiliu de administraţie”, anunţă băncile.

Se anticipează ca tranzacţia va fi finalizată în 2024, după parcurgerea procesului de confirmatory due dilligence, obţinerea aprobărilor statutare şi a celor din partea tuturor autorităţilor de reglementare implicate.

”Tranzacţia va duce la crearea celei de-a treia bănci din piaţă din punct de vedere al activelor totale. Fuziunea va aduce la un loc două entităţii complementare, atât UniCredit Bank Romania cât şi Alpha Bank România având o poziţie solidă în segmentele de corporate şi de retail, şi în urma ei va rezulta o instituţie financiară puternică care va fi mai bine poziţionată pentru a-şi deservi clienţii şi pentru a crea noi oportunităţi de creştere pe piaţa românească”, precizează băncile.

Pentru prima oară în România, două grupuri bancare europene folosesc parteneriatul ca abordare de consolidare a pieţei.

”Această nouă abordare are ca scop nu numai să susţină economia românească mai bine, ci şi să pună pe primul plan nevoile clienţilor şi al acelor comunităţi în care îşi desfăşoară activitatea. Ca urmare a tranzacţiei, clienţii Alpha Bank România vor avea acces la o gamă mai largă de produse şi servicii. Pe perioada tranziţiei, Alpha Bank România va continua să asigure continuitate pentru clienţii săi”, arată băncile.

De asemenea banca va pune în prim plan dezvoltarea şi sprijinirea angajaţilor săi în timpul procesului de fuziune, asigurând serviciile pentru clienţi şi oportunităţile de creştere personală.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#fuziune banci, #alpha bank, #Unicredit , #banci