Gabriel Bădălău a fost pus sub control judiciar. Acuzațiile care i se aduc fiului fostului baron PSD

Miercuri, 22 Martie 2023, ora 16:54
3467 citiri
Gabriel Bădălău a fost pus sub control judiciar. Acuzațiile care i se aduc fiului fostului baron PSD
Niculae și Gabriel Bădălău FOTO Fanatik

Gabriel Bădălău a fost pus sub control judiciar miercuri, 22 martie, într-un dosar în care este cercetat pentru dare de mită.

Fiul fostului baron PSD Niculae Bădălău deține o firmă și este acuzat că a dat mită unui primar pentru un contract de rețea de alimentare cu apă.

”În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele ..., comuna ..., județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme”, se arată în comunicatul DNA.

Pe 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

În cele 60 de zile cât se află sub control judiciar, Gabriel Bădălău nu poate părăsi țara decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent.

Recent, Niculae Bădălău a anunțat că renunță la politică. Fostul baron PSD este și el cercetat sub control judiciar, fiind acuzat că i-ar fi dat mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu. Acuzațiile vizează perioadă când acesta era vicepreşedinte al Autorităţii de audit, a Curții de Conturi, funcție din care a fost revocat în decembrie.

#gabriel badalau, #fiu, #niculae badalau, #baron PSD, #control judiciar, #dare de mita, #primar , #stiri juridice