Adio, Igas! - Cine e Gabriel Berca, posibil ministru de Interne

Marti, 07 Februarie 2012, ora 16:09
6334 citiri
Adio, Igas! - Cine e Gabriel Berca, posibil ministru de Interne
Foto: Arhiva

Gabriel Berca ar putea fi numit, miercuri, in locul lui Traian Igas la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor.

Gabriel Berca este senator PDL si presedintele filialei partidului din Bacau. Din septembrie 2008 este secretar de stat in MAI.

Berca are 43 de ani, este casatorit si are un copil. De profesie, potentialul ministru al Internelor este inginer, absolvind cursurile Facultatii de Stiinta si Ingineria Materialelor Metalice din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti (1989-1994).

Gabriel Berca este membru in Comisia de Recrutare a Inaltilor Functionari Publici si vicepresedinte Crucea Rosie Bacau.

A fost prefect al judetului Bacau intre anii 2005-2008 si secretar general al Guvernului in 2008, din martie pana in septembrie. Potrivit CV-ului sau, el este vorbitor de engleza si franceza.

Cod portocaliu si in tara, si la PDL

Luni dimineata, Emil Boc a anuntat, la finalul celei mai scurte sedinte de guvern din timpul mandatelor sale, ca a decis sa depuna mandatul Executivului, urmand ca Parlamentul sa investeasca un nou Cabinet.

Emil Boc si-a dat demisia - Nu ma agat de putere!

Pasii procedurali au fost parcursi rapid. Demisia prim-ministrului a fost depusa la Parlament si la Presedintie, iar seful statului a invitat liderii formatiunilor parlamentare la consultari, in vederea desemnarii unui nou premier.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a fost numit prin decret prezidential premier interimar si a preluat atributiile lui Emil Boc pana la investirea unui nou Cabinet.

Consultari la Cotroceni: PDL - un nume de premier, USL - anticipate

La finalul consultarilor, Traian Basescu a declarat ca din discutii s-a desprins concluzia ca actuala coalitie de guvernare ramane unita si a anuntat ca premierul desemnat sa formeze un nou guvern este seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu, premierul desemnat de Basescu

Ziua de luni s-a incheiat pentru democrat-liberali cu o lunga sedinta a conducerii partidului, care s-a prelungit tarziu in noapte in urma carora s-au stabilit numele democrat-liberalilor care vor face parte din Guvernul Ungureanu.

#Gabriel Berca ministru Interne, #Traian Igas Berca Interne , #ministru de Interne