Berca, despre alegeri: Nu vreau sa vad complicitati intre primar si seful politiei locale

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 23:34
2349 citiri
Berca, despre alegeri: Nu vreau sa vad complicitati intre primar si seful politiei locale
Foto: B1TV

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a anuntat ca in cel mult doua saptamani se va stabili prin Hotarare de Guvern data alegerilor locale precum si calendarul cu toate actiunile care tin de buna desfasurare a acestora.

Intr-o emisiune la B1TV, ministrul de Interne a tinut sa sublinieze ca, in ciuda speculatiilor si acuzatiilor care se fac pe aceasta tema, nu MAI organizeaza alegerile, ci Autoritatea Electorala Permanenta, ministerul pe care il conduce asigurand doar "suportul logistic".

"Am avut o discutie publica in acest sens si am cerut sefilor de politie sa trateze alegerile cu foarte multa seriozitate. Modul lor de desfasurare este ca o carte de vizita pentru dansii. Complicitatile la nivel local trebuie sa inceteze(...) Presiunea politica va exista, este an electoral, dar ministerul trebuie sa isi faca treaba, de la seful de post pana la seful Politiei", a avertizat ministrul de Interne.

Gabriel Berca a admis ca mita electorala "cu punga" va mai exista, cel mai probabil, dar le-a transmis foarte clar tuturor subordonatilor sai implicati in desfasurarea alegerilor: "Nu vreau sa vad complicitati intre primarul in functie si seful politiei locale".

Alegerile locale din acest an se vor desfasura in prima parte a lunii iunie, in timp ce in luna noiembrie romanii vor merge sa isi aleaga senatorii si deputatii.

#Berca alegeri locale, #alegeri locale 2012, #organizare alegeri , #ministru de Interne
Comentarii