Berca, despre aparitia sa in dosarul Sterling: O eroare, lucrurile au fost lamurite

Duminica, 25 Martie 2012, ora 12:52
1674 citiri
Berca, despre aparitia sa in dosarul Sterling: O eroare, lucrurile au fost lamurite
Foto: Arhiva

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat ca aparitia numelui sau in plangerea facuta la Parchet in cazul Sterling de catre fostul premier Emil Boc a fost o eroare, precizand totodata ca lucrurile s-au lamurit.

"Da, dintr-o eroare, si verificarile s-au facut. Din punctul de vedere al Secretariatului General al Guvernului problema s-a inchis. N-am fost niciodata chemat pe aceasta tema si nici nu e cazul sa ma cheme pentru ca, repet, situatia este foarte simpla si era o chestiune procedurala care a fost foarte repede clarificata", a spus Berca, duminica, la Pro Tv.

In luna iulie 2009, Guvernul condus atunci Emil Boc a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu legalitatea contractului Sterling.

Contractul cu Sterling este ilegal si poate fi reziliat de Guvern

"Persoanele responsabile sunt indicate a fi, pe diferite aspecte, cei trei fosti presedinti ai ANRM, fostul sef al Secretariatului General al Guvernului Gabriel Berca, pentru modul in care actul aditional a fost introdus si aprobat in sedinta Guvernului, si un fost secretar de stat de la Ministerul Finantelor, Catalin Doica, pentru cum s-a semnat de catre reprezentantul Ministerului Finantelor fara sa aiba delegare de competente", potrivit actelor depuse la acea vreme de Guvernul Boc.

#Gabriel Berca dosar Sterling, #Berca eroare Sterling Boc, #Guvern Boc dosar Sterling , #ministru de Interne