Berca, despre comasarea alegerilor cu referendumul si fugarul Boldea

Duminica, 25 Martie 2012, ora 17:06
1906 citiri
Berca, despre comasarea alegerilor cu referendumul si fugarul Boldea
Foto: Arhiva

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, sustine ca, daca se va decide comasarea alegerilor cu referendumul pentru revizuirea Constitutiei, organizarea simultana nu va pune probleme ministerului.

"Suntem pregatiti si pentru referendum, daca se va decide. Deja avem sumele de la buget, nu este o problema organizarea simultana", a declarat, duminica, ministrul, invitat la Pro Tv.

Berca a mentionat ca decizia comasarii apartine coalitiei si ca spera sa existe "suficienta minte limpede si din partea opozitiei" pentru a gasi o solutie comuna daca intr-adevar se doreste schimbarea Constitutiei.

"Cred ca dupa 22 de ani suntem capabili sa organizam alegeri corecte in Romania. Problema nu este ce se intampla in ziua alegerilor, ci ce se intampla inainte de ziua alegerilor, daca se da mita electorala" , a opinat Gabriel Berca.

Cat despre diminuarea imunitatii parlamentare, ministrul Gabriel Berca a spus ca decizia nu ii apartine, dar ca ar sustine-o.

"Aici este o decizie a comisiilor juridice de la Camera si de la Senat. Daca ma intrebati, as spune ca da, pentru ca oricum raspundem in fata legii pentru ceea ce facem, iar eu, ca ministru al Administratiei si Internelor, raspund pentru fiecare semnatura ce o dau la locul meu de munca. Sunt de acord cu aceasta abordare", a adaugat Berca.

Oficialul de la MAI a comentat si cazul deputatului fugar Mihail Boldea, subliniind totodata ca atunci cand acesta a plecat, imunitatea parlamentara nu ii era ridicata, precizand ca Politia de Frontiera nu avea competenta in a actiona din acest punct de vedere.

"Suntem cetateni ai Uniunii Europene, cu drepturi si obligatii, si, din punctul nostru de vedere, in momentul in care a parasit tara, avea toate drepturile", a explicat Berca.

#Berca referendum Constitutie alegeri, #Beca Boldea deputat fugar, #Boldea imunitate parlamentara , #ministru de Interne