Berca: Niciun salariu nu e suficient pentru politistii obisnuiti sa fure

Duminica, 25 Martie 2012, ora 16:45
2067 citiri
Berca: Niciun salariu nu e suficient pentru politistii obisnuiti sa fure
Foto: Arhiva

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, apreciaza ca niciun salariu nu este suficient de mare pentru politistii care sunt obisnuiti sa fure.

Berca a subliniat, duminica, la Pro Tv, ca acesti oameni trebuie dati afara din sistem, avertizandu-i totodata ca MAI are "anticorpii necesari pentru a curata sistemul".

"Trebuie sa-i dam afara din sistem pe acesti oameni. In rest, sunt convins ca trebuie sa fie un salariu mult mai mare decat este acum. Insa Romania a facut niste eforturi in ultimii doi ani de zile pentru a fi stabilizata din punct de vedere economic si s-a platit un cost politic foarte important. Avem nevoie de cresteri de salarii. Incercam si ne-am asumat revenirea salariilor dupa 1 iunie, si mai departe sa vedem", a declarat ministrul.

De asemenea, Berca a mentionat ca exista situatii in care unora dintre politisti le este teama sa traga cu pistolul atunci cand urmaresc un infractor si ca trebuie gasita o solutie pentru a remedia aceasta problema.

Zeci de politisti cu probleme psihologice, detinatori de arme letale

"Afara, cand cineva incalca legea si devine agitat, se pun catusele. Democratia functioneaza pe reguli si pe lege. Eu cred ca timorarea unor oameni din politie este nefireasca. A celor corecti, la ei ma refer. Ma gandesc ca poate este nevoie de o lege mai aspra. Este o problema care nu cred ca va genera mari discutii, cred ca si puterea si opozitia doresc acest lucru", a adaugat Berca.

"Eu nu vreau sa mai vad politisti umiliti", a continuat ministrul, precizad ca legile a trebui sa fie inasprite.

"Aceasta este o frustrare in sistem. Am simtit-o in judete. Discut cu acesti oameni. Pe mine ma intereseaza continuitatea, si ma refer la dosarul care se intocmeste, care in mod normal trebuie sa mearga pana la capat, inclusiv pe infractiuni de tip economic. De multe ori, activitatea politistului, pentru diverse compromisuri ce au loc si diverse intelegeri oculte, activitatea sa e pusa intre paranteze.

Nu pot sa-i cer acestui om performanta daca nu ii dau cadrul legislativ care sa il apere si care sa ii permita satisfactia muncii, adica sa vada ca munca lui se transforma in rechizitoriu si in trimitere in judecata", a conchis Gabriel Berca.

#Berca salariu politisti furt, #politisti coruptie salariu, #MAI Berca politisti corupti , #ministru de Interne