Ziare.com

Berca: Verificarile la posesorii de arme letale vor incepe cu lucratorii MAI

Joi, 15 Martie 2012, ora 18:14

   

Berca: Verificarile la posesorii de arme letale vor incepe cu lucratorii MAI
Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a declarat, joi, la Pitesti, ca vor fi facute verificari la toti posesorii de arme, iar actiunea va incepe chiar cu verificarea angajatilor MAI.

"Este demarat acest proces. Avem in jur de 208.000 de arme letale la nivelul tarii, urmeaza sa facem analizele si verificarile. Ma intereseaza sa incepem aceste verificari cu lucratorii Ministerului Administratiei si Internelor. Dar vor fi facute verificari in privinta tuturor cetatenilor, pentru a avea o imagine corecta. Ne vom gandi si la alte masuri, dar astept propuneri dupa ce am radiografia exacta a situatiei", a declarat Berca, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul IPJ Arges.

Ministrul a mai spus ca trebuie asigurat un cadru legislativ foarte clar in privinta folosirii armelor de catre politistii aflati in misiune.

"Sunt doua chestiuni pe care trebuie sa le analizam in continuare foarte serios. Pe de o parte, modul in care politistul utilizeaza arma din dotare, si aici va trebui poate sa clarificam mai bine legislativ acest lucru, iar pe de alta parte, exista si reversul medaliei, ultrajul la care este supus politistul de catre tot felul de oameni certati cu legea, care au impresia ca pot sa faca orice in aceasta tara. Aici trebuie sa existe un echilibru just, dar acest echilibru trebuie sa fie asigurat si de un cadru legislativ foarte clar. Exista situatii in care politistul este indecis si nu intervine ferm si exista cazuri in care politistul este supus unui ultraj si umilit si cu asta nu sunt de acord niciodata. Afara, daca ai incalcat legea esti imediat incatusat, daca esti recalcitrant. La noi am vazut uneori imagini in care politistul sau era indecis, sau era umilit", a declarat ministrul.

Gabriel Berca s-a aflat, joi, intr-o vizita de lucru in Arges si a participat la sedinta Colegiului Prefectural, care a avut loc la Palatul Administrativ, dupa care s-a intalnit cu sefii structurilor MAI din judet. Inainte de sedinta Colegiului prefectural, ministrul Administratiei si Internelor a avut o scurta intrevedere cu reprezentantii presei, in care a explicat motivul vizitei.

"Este o obisnuinta a mea sa merg cat de des posibil in teritoriu si sa am discutii administrativo-sociale cu tot ceea ce inseamna structuri din administratia publica locala si structurile operative ale ministerului. Sunt cateva decizii pe care noi le-am luat in Guvern, ele sunt cuprinse in programul de guvernare si vreau sa le discutam", a precizat Gabriel Berca.

Totodata ministrul a mai spus ca printre temele discutate se vor numara si cele referitoare la combaterea evaziunii fiscale si de organizarea alegerilor locale si parlamentare.

"Anul 2012 va fi un an foarte important din punct de vedere economic, un an in care va trebui sa avem stabilitate economica, un an in care va trebui sa lucram mult mai dur cu evaziunea fiscala, un an in care avem nevoie, conform prognozelor, de o crestere economica estimata la 1,5-2%, avem nevoie de atragerea fondurilor europene, iar siguranta economica este mai presus de orice. De asemenea, este un an in care vom avea doua runde de alegeri si de aceea avem nevoie de promptitudine, fermitate, responsabilitate la nivelul fiecarei structuri in parte din administratie si din ordine public", a mai spus Berca.

Ministrul Administratiei si Internelor a mai afirmat ca trebuie analizat mult mai ferm felul in care au loc achizitiile publice din teritoriu. "Noi am stabilit in Guvern cateva masuri ferme si clare la o intalnire cu sefii autoritatilor de management pentru fonduri europene, dar trebuie sa vedem ce se intampla si la nivel local, pentru ca efectiv achizitiile publice aici au loc, procedurile se desfasoara in teritoriu si de multe ori au fost semne de intrebare care au pus intr-o anumita lumina Romania la Comisia Europeana", a sustinut Berca.

La intalnirea de la Colegiul prefectural au mai luat parte si subprefectul Ion Carstoiu, vicepresedintele CJ Arges, Florin Tecau si sefii de deconcentrate.

Sursa: rNews

Articol citit de 654 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cine a inventat Moda Posesiunii de Arme ?

In 1990 am scris un Articol intr-unul din Ziarele de atunci ...

Arătam că este o Tămpenie de Gen Filemle lui Nicolaescu ...

CE faci cu un Pistol IN Buzunar ?

Pană il scoti, dacă ghicesti Cine si Cand o face, Ăla de te vrea a te "face", te paste răbdător si trage ...

Arma poate ajunge pe Maini Rele ...
Posesoruu' Particular poate innebuni, ca Ăla din Dorobanti ...

Singura Cale de Sigurantă este Legea Aplicată făr Crutare si

Eliminarea Fizică LEGALĂ, Probată, la Vedere a Criminalilor ...

Peceapsa cu Moartea cu Judecată la TV Oficial si cu Audientă Natională ...
Scoaterea Justitiei din Bărlogurile Intuncoase ale Treibunalelor ...

Posibilitatea si Obligatia Prezidentului de a gratia si amnistia in Cazuri de Legitimă Răzbunare ...

Posibilitatea Rudelor Victimelor Crimelor Atroce, Violurilor, Torturilor, Prostituării Fortate, etc.
de a executa prin Ori_Ce Metodă pe Criminali ... :)):)):))

Asistati de Călăi de Meserie, care să continue Pedeapsa, dacă Amatorii au Greturi Morale Bruste in Timpul Operatiunilor ... :)):)):))

Atunci, Unii ca Alde Plăcintă care l-a călcat pe Ăla de Zeci de ori cu Masina,

Alde Huidzii care se amuză Criminal pe Sosele si omoară Oameni, ar pricepe imediat că s-a schimbat Calimera ...

Si Politaii ar fi la Fel de Siguri ca Militienii de pe Vremea Comunistilor ...

Prostii cu

- Controlul Armelor (NU control, confiscare ...)
- Controlul Psihologic
- Pedepse mai aspre ...

NU !
Eliminarea Fizică a Criminalilor ...

 

 

Si Posibilitatatea Prezidentului ...

de a condamna la Moarte un Criminal de Drept Comun,

Public,
cu Proces Public la TV National,
dacă Juzii ar vrea să scape un Criminal Evident ...

Mai avem Nevoie SI de Dreptate, că de prea Multă Justitie ne-am scarbit ... :)):)):))

Morala este Liantul care tine o Ţară si o Natiune ...

Imperiul Roman a căzut SI din Cuază de Cruzime Tampită ...
Imperiul Aztec la Fel ...
Urmează SI AlteLE ...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor