Fostul ministru Gabriel Berca a fost arestat (Video)

Vineri, 24 Iulie 2015, ora 14:28
8885 citiri
Fostul ministru Gabriel Berca a fost arestat (Video)
Foto: B1 TV

Fostul ministru de Interne si fost senator PDL Gabriel Berca a fost arestat preventiv, vineri dupa-amiaza, pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influenta.

Decizia instantei vine dupa ce, joi, acesta a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, transmit televiziunile de stiri.

Fostul ministru de Interne din Guvernul Ungureanu a fost prezentat Curtii de Apel Bacau, cu propunerea de arestare preventiva, mandatul sau de retinere expirand in jurul orei 13.00.

DNA: Berca s-a certat cu un coleg din PDL care n-a adus la partid toti banii din mita

Berca este acuzat ca, in perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, ar fi pretins si primit, prin intermediul fostului deputat PDL Mihai Banu, atat pentru sine cat si pentru partidul din care facea parte, de la un om de afaceri, in mai multe transe, suma totala de 185.000 euro.

Pentru acesti bani, Berca ar fi promis ca, in calitate de senator in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Bacau a PDL, isi va folosi influenta personala pe langa membri ai Guvernului Romaniei, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau, precizeaza procurorii DNA.

Fostul ministru Gabriel Berca, retinut de DNA

Aceasta suma de bani era necesara pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri in beneficiul unitatii administrativ-teritoriale.

Inca un fost ministru vizat de DNA: Gabriel Berca, acuzat de trafic de influenta

Anterior, joi, fostul senator a fost audiat la sediul DNA Bacau, in dosar fiind cercetat si Mihai Banu, care se afla in arest preventiv.

Fostul ministru de Interne a facut parte din Guvernul Mihai Razvan Ungureanu, in perioada februarie-aprilie 2012, si ulterior a fost consilier prezidential al lui Traian Basescu

F.N.

#Gabriel Berca arestat preventiv, #Berca arestat trafic influenta, #Gabriel Berca DNA , #ministru de Interne