Gabriel Berca: Zapada nu are culoare politica

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 21:26
1979 citiri
Gabriel Berca: Zapada nu are culoare politica
Foto: TVR Info

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a spus ca "zapada nu are culoare politica", dar si ca "cifrele sunt mai tari decat cuvintele", referindu-se la deszapezirea din aceasta iarna si la bugetele alocate fiecarui judet in parte.

Berca a precizat ca, in situatia alocarilor de bani pentru fiecare judet, numarul localitatilor de la un partid sau altul nu a contat, ci necesitatile din teren. Afirmatiile sale au fost facute miercuri, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul MAI.

"Nu mi se pare corect sa aruncam cu noroi in efortul unor oameni si sa incercam sa politizam. Zapada nu are culoare politica", a explicat ministrul, completand ca acordat aceeasi sustinere fiecarui prefect.

El a prezentat date privind sumele alocate bugetelor consiliilor judetene pe ultimii cinci ani, 2006-2011.

Cifrele, mai tari decat cuvintele

"Cifrele sunt mai tari decat cuvintele. Am tinut sa precizez aceste lucruri pentru ca in ultima perioada s-au facut foarte multe consideratii cu privire la modul in care autoritile locale sunt sprijinite", a mentionat Gabriel Berca.

Ministrul a tinut sa sublinieze ca este preocupat de fiecare primarie din tara si de fiecare autoritate locala.

"Rolul meu este acela de a asigura stabilitate financiara acestor localitati. Trebuie sa fim exacti si corecti cu realitatea", a continuat ministrul de Interne.

El a adaugat ca exista cateva situatii in care bugetele pe 2012 au fost atacate de prefecti, dar si ca in fiecare judet exista primarii executate si in incapacitate de plata.

"Trebuie sa vedem in ce mod putem sa intervenim legislativ pentru ca aceste alocari sa se bazeze pe criterii foarte bine stabilite. Oamenii cer bani de la Guvern cand ajung in impas. Cifrele vorbesc si sunt sugestive", a declarat ministrul.

Acesta a amintit si despre situatia de pe Dunare, spunand ca spera sa nu existe motive de ingrijorare, in viitor.

Declaratiile lui Gabriel Berca vin dupa ce, marti, prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu i-a spus ministrului Administratiei si Internelor "eu nu va multumesc, eu astept prilejul sa va multumesc".

Ungureanu, nou atac la Berca: Nu va multumesc inca, astept prilejul s-o fac

"Domnule ministru, eu nu va multumesc, eu astept sa va multumesc, sa imi dati prilejul sa va multumesc, anul viitor pe vremea asta", a declarat premierul.

Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a lansat marţi, 3 octombrie, în plenul Camerei Deputaţilor, un atac la adresa USR despre care spune că s-a retras de la guvernare „cu pantalonii...
”Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!” Cum abordează PSD decizia privind limitarea plăților cu bani lichizi la 5.000 de lei/zi
”Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!” Cum abordează PSD decizia privind limitarea plăților cu bani lichizi la 5.000 de lei/zi
Social-democraţii precizează că o persoană va putea să îşi cumpere în continuare frigider, televizor, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash pe zi, aceasta...
#Gabriel Berca, #Berca ministru Interne, #Berca cheltuieli buget, #Berca cifre , #ministru de Interne