Inca un fost ministru vizat de DNA: Gabriel Berca, acuzat de trafic de influenta

Joi, 23 Iulie 2015, ora 11:25
4048 citiri
Inca un fost ministru vizat de DNA: Gabriel Berca, acuzat de trafic de influenta
Foto: Ziare.com

Fostul ministru de Interne din partea PDL Gabriel Berca este acuzat de trafic de influenta de catre procurorii DNA.

Faptele de care e acuzat Berca ar fi fost savarsite cand acesta era parlamentar, in perioada 2010-2012, potrivit Digi 24, care citeaza surse judiciare de la DNA Bacau.

Anterior, joi, fostul senator a fost audiat la sediul DNA Bacau, intr-un dosar in care este cercetat si fostul deputat PDL Mihai Banu, care se afla in arest preventiv.

De asemenea, un comunicat DNA Bacau, citat de Evenimentul Zilei, transmite ca Berca ar fi facut trafic de influenta pentru 180.000 de euro, pentru a interveni pe langa membri ai Guvernului Boc, astfel incat sa fie alocata o suma de bani primariei comunei bacauane Ardeoani, pentru achitarea unor lucrari de constructie executate de firma al carei patron a oferit cei 180.000 de euro.

Fostul ministru de Interne a facut parte din Guvernul Mihai Razvan Ungureanu, in perioada februarie-aprilie 2012, si ulterior a fost consilier prezidential al lui Traian Basescu.

Refuzat de PNL, sare in barca Puterii - traseul sinuos al unui fost consilier al lui Basescu

Gabriel Berca a fost senator de Bacau, in perioada 2008-2012, fiind ales pe listele PNL, dupa care a trecut la PDL, in luna aprilie 2010. A mers apoi in PMP, iar la inceputul lunii iunie s-a inscris in UNPR.

Principii, nu gluma! (Opinii)

De asemenea, Berca a fost prefect al judetului Bacau in perioada ianuarie 2005 - martie 2008, dupa care a devenit secretar general al Guvernului Tariceanu, pentru cateva luni, pana cand a fost ales senator din partea PNL.

#Gabriel Berca DNA, #Gabriel Berca trafic influenta , #ministru de Interne