Ministrul de Interne aduce un nou sef la DGIPI

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 17:36
4044 citiri
Ministrul de Interne aduce un nou sef la DGIPI
Foto: Arhiva

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, l-a numit pe Gelu Marian Oltean in functia de sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

Gelu Marian Oltean l-a inlocuit pe Cristian Latcau, care a fost mutat, in interesul serviciului, inapoi la Politia Romana - Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, urmand a fi numit in functia de sef serviciu al Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Salaj.

Seful DGIPI, Cristian Latcau, schimbat din functie

De asemenea, tot prin Ordin al ministrului de Interne, adjunctul lui Latcau de la DGIPI, comisar sef de politie Adrian Jurca, a fost mutat la Serviciul de Informatii si Protectie Interna Arad, de unde fusese numit in functia de director adjunct al DGIPI, urmand a fi numit in functia de sef al acestei structuri.

Gelu Marian Oltean Oltean a mai lucrat la DGIPI in 2008, cand a detinut functia de director al cancelariei, iar ministru de Interne era Vasile Blaga.

El a mai lucrat ca atasat pe afaceri interne la Amabasada Romaniei la Roma, in Italia, iar din 2010 pana in prezent a ocupat functia de director adjunct al ORNISS, institutia care elibereaza certificatele de acces la diverse clase de informatii secrete.

#sef nou DGIPI, #Gelu Marian Oltean sef DGIPI, #Cristian Latcau inlocuit DGIPI , #ministru de Interne