Ministrul de Interne: La vama Giurgiu sunt si tiruri cu marfa de contrabanda

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 23:45
2233 citiri
Ministrul de Interne: La vama Giurgiu sunt si tiruri cu marfa de contrabanda
Foto: B1TV

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a declarat miercuri seara ca una dintre prioritatile Guvernului Ungureanu este reducerea evaziunii fiscale, dand exemplu de actiune in acest sens situatia de la vama Giurgiu, unde zeci de tiruri sunt supuse unui control sever.

Invitat la B1TV, ministrul a spus ca la nivelul autoritatilor se cunoaste modul in care actioneaza grupurile de contrabanda precum si zonele cele mai afectate de acest flagel, cum ar fi vanzarile de alcool, tutun sau produse vegetale, inclusiv flori.

Ungureanu da ultimatum in lupta cu evazionistii: vrea 1,5% din PIB in 60 de zile

Gabriel Berca a precizat ca nu poate da detalii cu privire la felul in care au decis autoritatile implicate, de genul MAI, Ministerul de Finante, ANAF, Garda Financiara, Politia de Frontiera sau vamile, sa actioneze, dar a dat exemplu blocajul inregistrat in aceste zile la vama Giurgiu.

"Ati vazut ca sunt cozi. Am deja primele informatii: sunt tiruri intregi de marfa cu firme fantoma. Sigur, situatia nu se datoreaza numai controalelor respective, ci si faptului ca Dunarea e inghetata si traficul e gatuit", a declarat ministrul de Interne. El a subliniat faptul ca la vama Giurgiu au fost adusi specialisti de la Vama Otopeni, dar si aparatura necesara, cum ar fi scannere, pentru ca tirurile cu marfa sa fie verificate la sange.

"Nu avem nicio problema cu cei care respecta legea. Avem nevoie de astfel de actiuni care sa nu impieteze activitatea transportatorilor, dar sa ii 'atinga tare' pe evazionisti", a mai declarat noul ministru de Interne.

Acesta a subliniat ca in opinia sa, dar si a Guvernului Ungureanu, lupta cu evaziunea fiscala reprezinta o problema de siguranta nationala, mai ales ca Romania are nevoie de crestere economica in continuare, in conditiile in care zona euro este instabila si nu se stie cat de afectata va fi tara noastra.

Ministerul bulgar de Externe a cerut miercuri Romaniei clarificari in legatura cu dificultatile intampinate de camioanele bulgare din cauza cozilor formate la punctele de trecere a frontierei la vama Giurgiu.

Interventia vine dupa ce sute de autotrenuri au stat la coada pentru a tranzita punctul de trecere a frontierei Giurgiu - Ruse, coloanele de masini intinzandu-se pe mai multi kilometri, blocajul fiind determinat si de un control amanuntit facut de politistii de frontiera.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#evaziune fiscala, #blocaj vama giurgiu, #Gabriel Berca evaziune , #ministru de Interne