Seful DGIPI, Cristian Latcau, schimbat din functie

Joi, 29 Martie 2012, ora 13:10
3360 citiri
Seful DGIPI, Cristian Latcau, schimbat din functie
Foto: Ziare.com

Seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Cristian Latcau, a fost schimbat din functie, au confirmat surse ministeriale.

Conducerea ministerului ar fi discutat in urma cu cateva zile cu un posibil inlocuitor al lui Latcau, atasatul de Interne pe langa ambasada Romaniei din Marea Britanie, dar acesta a refuzat, invocand motive personale, transmite Realitatea TV.

De asemenea, sursele citate au precizat ca s-au purtat discutii cu mai multi ofiteri din structurile subordonate MAI, urmand ca pana la sfarsitul acestei saptamani ministrul Berca sa se decida asupra numelui celui care va conduce serviciul secret al institutiei.

CSAT se reuneste joi: Pe agenda, bilantul pe 2011 si summit-ul NATO

Aceleasi surse au mai precizat ca joi, dupa sedinta CSAT, ar urma sa fie anuntate mai multe schimbari in structurile MAI.

Cristian Latcau a fost numit la conducerea DGIPI in data de 22 decembrie 2010 de fostul ministru al Administratiei si Internelor, Traian Igas. Anterior, Latcau era sef al Directiei de Combetare a Crimei Organizate Salaj.

In timpul mandatului sau a fost arestat secretarul geneneral al MAI, Laurentiu Mironescu.

#seful DGIPI schimbat functie, #Cristian Latcau inlocuit CSAT, #Cristian Latcau DGIPI inlocuit CSAT, #Traian Basescu CSAT , #ministru de Interne