Gabriel Berca a demisionat din PDL acuzand "blatul" de la organizatia Bacau

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 14:51
3150 citiri
Gabriel Berca a demisionat din PDL acuzand "blatul" de la organizatia Bacau
Foto: Arhiva (B1TV)

Consilierul prezidential Gabriel Berca a declarat, miercuri, ca a demisionat din PDL deoarece nu poate sa accepte "blatul care se face la organizatia Bacau, cu stirea lui Gheorghe Flutur", el sustinand ca este pusa o conducere interimara la aceasta organizatie "la intelegere cu USL".

Berca a precizat ca in calitate de consilier prezidential nu avea dreptul sa ocupe functii de conducere in partid.

El a explicat ca demisionase din functia de presedinte al organizatiei PDL Bacau odata cu preluarea postului de consilier prezidential.

"Astazi am demisionat de tot din partid pentru ca nu pot sa accept blatul care se face la Bacau cu stirea lui Gheorghe Flutur. Adica urmeaza sa fie pusa o conducere interimara la aceasta organizatie, oameni care nu vor face opozitie cu USL ci sunt la intelegere cu USL", a explicat Gabriel Berca.

Fostul ministru Valerian Vreme a demisionat din PDL

Presedintele Traian Basescu l-a numit pe Gabriel Berca, la finalul lunii martie, in functia de consilier prezidential, incepand cu data de 1 aprilie.

Gabriel Berca a fost ministru al Administratiei si Internelor in Guvernul Ungureanu. El a fost de asemenea secretar general al Guvernului in perioada in care Executivul era condus de Calin Popescu Tariceanu.

A fost ales in 2008 senator de Bacau pe listele PNL, iar in 2010 a trecut la PDL, preluand sefia organizatiei judetene a democrat-liberalilor. In 2012 a fost ministru de Interne in Guvernul Mihai-Razvan Ungureanu, a detinut si functia de vicepresedinte al PDL, iar la alegerile din 9 decembrie 2012 a candidat pentru un loc de deputat, pierzand insa in fata contracandidatilor de la USL si PP-DD.

#Gheorghe Berca demisie PDL, #Berca demisionat PDL, #Berca PDL blat USL Bacau, #Berca consilier prezidential , #senator PDL