Gabriel Berca, nou consilier prezidential: E o onoare sa lucrez cu Traian Basescu

Joi, 28 Martie 2013, ora 21:39
3741 citiri
Gabriel Berca, nou consilier prezidential: E o onoare sa lucrez cu Traian Basescu
Foto: Arhiva

Democrat-liberalul Gabriel Berca se simte onorat ca presedintele Traian Basescu l-a numit consilier prezidential, functie pe care a acceptat-o avand in vedere experienta sa in domeniul administratiei publice.

El a precizat ca va ramane simplu membru in PDL.

"Ma voi ocupa de administratia locala si este ceea ce stiu sa fac, avand in vedere ca am fost prefect aproape patru ani de zile, secretar general al Guvernului, o scurta perioada de timp si ministru de Interne. E o onoare pentru mine sa lucrez pentru presedinte si era normal sa accept", a declarat Gabriel Berca, care va fi consilier pe probleme de ordine publica si administratie.

Traian Basescu are doi noi consilieri prezidentiali

Consilierul prezidential a precizat ca, potrivit statutului PDL, poate ramane in continuare membru in partid, dar nu poate detine functii.

"Drept urmare, va trebui sa-mi dau demisia din functia de presedinte de organizatie (organizatia PDL Bacau - n.red.)", a precizat Berca.

Intrebat daca ia in calcul inscrierea in "Miscarea Populara", Berca a spus ca de principiu s-ar putea inscrie, fiind vorba de o fundatie.

"Dupa o discutie pe care o voi avea cu Cristian Diaconescu, categoric ma voi decide", a subliniat Gabriel Berca.

Gabriel Berca este presedintele PDL Bacau si a fost senator in legislatura trecuta. In plus, el a ocupat postul de ministru de Interne in Cabinetul lui Mihai Razvan Ungureanu.

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretele pentru numirea lui Adrian Radulescu si Gabriel Berca in functiile de consilieri prezidentiali, incepand cu data de 1 aprilie, a informat Administratia Prezidentiala.

#Gabriel Berca numit consilier prezidential, #Gabriel Berca consilier prezidential PDL, #Gabriel Berca miscarea populara , #senator PDL