Refuzat de PNL, sare in barca Puterii - traseul sinuos al unui fost consilier al lui Basescu

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 10:38
6792 citiri
Refuzat de PNL, sare in barca Puterii - traseul sinuos al unui fost consilier al lui Basescu
Foto: Facebook/Gabriel Berca

Fostul consilier prezidential Gabriel Berca a schimbat tabara politica si a trecut din Opozitie la Putere.

Dupa ce a fost refuzat de PNL, Gabriel Berca s-a inscris miercuri in UNPR, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Traseul lui Gabriel Berca este cel putin sinuos.

Gabriel Berca a fost prefect al judetului Bacau incepand din ianuarie 2005 si pana in martie 2008, cand a devenit secretar general al Guvernului Tariceanu, ocupand aceasta functie pentru cateva luni.

In 2008, Berca a fost ales senator din partea PNL, dupa ce trecuse prin ApR si PUR. In anul 2010, s-a inscris in PDL, ocupand functia de presedinte al organizatiei PDL Bacau.

In Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu, Berca a fost ministru al Administratiei si Internelor. In aprilie 2013, a fost numit consilier prezidential al lui Traian Basescu si a parasit PDL, reclamand "blatul" de la alegerile interne, atunci cand Vasile Blaga a castigat sefia partidului. Un an mai tarziu, a demisionat si din functia de consilier prezidential si s-a inscris in PMP, unde a fost vicepresedinte pentru regiunea Nord-Est.

Recent, in mai 2015, Berca a vrut sa se inscrie in PNL, in partidul in care a mai fost membru. Berca declara ca vrea "sa puna umarul" ca PNL sa fie un partid foarte puternic in zona Moldovei. Co-presedintele liberalilor, Alina Gorghiu, a declarat insa ca Berca nu a fost primit si ca "nu va fi membru PNL".

D.R.

#Gabriel Berca inscris UNPR, #Gabriel Berca refuzat PNL , #senator PDL