Ministrul Apararii anunta CSAT pe 11 decembrie: Conflictul Rusia-Ucraina, pe agenda

Marti, 04 Decembrie 2018, ora 14:25
2210 citiri
Ministrul Apararii anunta CSAT pe 11 decembrie: Conflictul Rusia-Ucraina, pe agenda
Foto: Facebook/Gabriel Beniamin Les

Ministrul Apararii, Gabriel Beniamin Les, a declarat, marti, ca "este foarte posibil" ca la urmatoarea sedinta CSAT, care va avea loc pe 11 decembrie, sa prezinte o informare referitoare la incidentul dintre Rusia si Ucraina din Marea Azov.

"Am prezentat situatia din Ucraina. Acesta a fost subiectul pentru care am fost invitat aici. Am fost insotit de generalul care se ocupa de analiza pe astfel de subiecte. Nu vreau sa escaladam un astfel de subiect care este totusi sensibil.

Cred cu tarie ca diplomatia si dialogul politic inca nu si-au spus ultimul cuvant si asta este cel mai important.

Pe de alta parte, Romania si MApN monitorizeaza foarte atent aceasta situatie. (...) Stiu ca este un CSAT pe data de 11 (decembrie - n.red.), dar nu stiu sa fie pe ordinea de zi aceasta tema.

Este un CSAT obisnuit. Este foarte posibil ca in cadrul acestui CSAT sa fie nevoie de o informare pe aceasta tema", a declarat Gabriel Les, dupa sedinta Comisiei pentru Aparare a Senatului.

Ministrul a afirmat ca situatia Marii Negre este o prioritate pentru Romania.

"Profilul strategic al Marii Negre este ca si prioritate in Ministerul Apararii si in Romania de multa vreme, nu de acum. Credem ca pana acum Romania si-a facut datoria foarte bine in structura NATO, aducand Marea Neagra la nivelul la care trebuie, avand in vedere ca vorbim de flancul estic al Aliantelor Atlantice. Tot ce se intampla acolo stim si analizam impreuna cu structurile NATO", a adaugat Les.

Acesta a precizat ca membrii Comisiei pentru Aparare "se pot considera informati" cu privire la incidentul dintre Rusia si Ucraina.

"Au pus tot felul de intrebari. Cred ca in acest moment se pot considera informati, in cel mai sincer mod. A fost o prezentare destul de clara", a completat ministrul.

Intrebat daca Ministerul Apararii informeaza premierul cu privire la aceasta situatie, Gabriel Les a raspuns: "Bineinteles, in fiecare zi. Noi monitorizam aceasta situatie in fiecare zi. Comunicarea pe acest subiect se face in raport interinstitutional".

Comisia pentru Aparare a Senatului l-a audiat, marti, pe ministrul Apararii, Gabriel Beniamin Les, cu privire la incidentul dintre Rusia si Ucraina din Marea Azov.

Audierea a inceput la ora 12:00 si a durat aproximativ o ora.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, pe 26 noiembrie, referitor la incidentul din Marea Azov, ca Romania este pregatita pentru orice scenariu si pentru orice masura, precizand ca le-a solicitat partilor implicate sa trateze cu calm conflictul.

Administratia Prezidentiala anunta agenda CSAT

Administratia Prezidentiala a transmis, marti dupa-amiaza, agenda CSAT, care va avea loc pe 11 decembrie, de la ora 13:00:

* Planul de inzestrare a Armatei Romaniei pentru perioada 2019-2028;

* Planul de intrebuintare a Fortelor Armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in anul 2019;

* Planul National de Prioritati Informative pentru anul 2019;

* Programul de activitate al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru anul 2019.

Administratia Prezidentiala precizeaza ca in cadrul sedintei Consiliului vor fi analizate si alte tematici de actualitate din domeniul securitatii nationale.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#CSAT 11 decembrie, #Rusia Ucraina Marea Azov , #ministrul Apararii