Romania va avea centre de mentenanta pentru sistemele de rachete Patriot

Vineri, 22 Martie 2019, ora 07:30
2327 citiri
Romania va avea centre de mentenanta pentru sistemele de rachete Patriot
Foto: Facebook/Gabriel Les

Romania va crea centre de mentenanta pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot, a anuntat ministrul Apararii, Gabriel Les.

Potrivit acestuia, crearea centrelor de mentenanta face parte din contractul pe care Romania l-a incheiat cu partenerii americani, contract ce prevede si o cooperare industriala in privinta sistemului de rachete.

"Vom face cooperare industriala, inclusiv pe Patriot. Pe ciclul de viata al produsului militar, si aici ma refer, spre exemplu, la Patriot, inseamna aproape 30 de ani sau peste 30 de ani, cu upgradarile de-a lungul timpului pe partea de soft, mentenanta te poate costa exact cat pretul achizitiei. Transferul unui astfel de centru de mentenanta, care inseamna transfer tehnologic, transfer de know-how, pregatire personal si asa mai departe, va fi in acest program", a declarat Les, joi seara, la B1 TV.

Amintim ca Romania a aprobat achizitionarea, incepand cu 2017, a sapte sisteme de rachete sol-aer Patriot - dintre care patru sisteme destinate inzestrarii Statului Major al Fortelor Aeriene si trei sisteme destinate inzestrarii Statului Major al Fortelor Terestre - si a echipamentelor aferente, in valoare totala de circa 3,9 de miliarde de dolari fara TVA.

#Romania centre mentenanta Patriot, #Les centre mentenanta Patriot, #Gabriel Les ministrul Apararii , #ministrul Apararii