Ministrul Apararii spune ca nu se pune problema desfiintarii scutului de la Deveselu

Vineri, 15 Februarie 2019, ora 22:43
2480 citiri
Ministrul Apararii spune ca nu se pune problema desfiintarii scutului de la Deveselu
Foto: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto/ Hepta.ro

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, a reiterat faptul ca nu se pune problema desfiintarii scutului de la Deveselu, in ciuda amenintarilor si provocarilor Rusiei.

"Am avut (discutii n.r.) in cadrul NATO, a ministerialei de acum doua zile. Bineinteles ca nu se pune problema desfiintarii acestui scut (de la Deveselu n.r.) . Este un mod prin care Rusia provoaca mai departe, pe alocuri chiar si ameninta, dar nu se pune problema. Cu toata comunicarea, cu toate metodele prin care am incercat sa sa spunem si sa comunicam real ceea ce exista la scutul de la Deveselu, si anume o structura defensiva, vad ca modelul pe care Rusia a intrat peste tot, nu numai la noi (...) (este de n.r.) amenintari s.a.m.d., provocari de tot tipul", a declarat vineri Gabriel Les, in cadrul unei emisiuni la Romania TV.

Acesta a subliniat faptul ca scutul este unul defensiv si ca nu se va avea in considerare retorica Rusiei privind acest subiect.

"Scutul de la Deveselu este un scut defensiv. Este o chestiune pe care o voi spune permanent, pentru ca asta este adevarul si nu are rost sa discutam altceva si sa intram in retorica Rusiei. (...) In virtutea ultimelor actiuni ale Rusiei, (...) ne asteptam la tot felul de astfel de provocari.

Ele continua si vor continua, probabil, si in perioada urmatoare. Repet, NATO este foarte ferm in toate deciziile care le-a luat si va ramane pe pozitia de aparare pe care o ofera aliatilor. Va ramane asa cum a stabilit NATO. E un aspect pe care nu putem sa-l discutam in functie de declara astazi Putin si altcineva", a precizat ministrul Apararii.

Gabriel Les a adaugat faptul ca isi doreste ca termenul de "amenintare" sa fie schimbat in "provocare", pentru ca "amenintare" suna destul de grav.

Ministrul Apararii a precizat in acest context ca in acest an Romania va gazdui unul din cele mai mari exercitii conduse de SUA, in cadrul caruia 25.000 de militari vor fi pe teritoriul tarii si vor face exercitii comune, pentru a testa interoperabilitatea si gradul de interventie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gabriel Les scut Deveselu, #Ministrul Apararii scut Deveselu , #ministrul Apararii