Ce planuri are primarul Mutu in Sectorul 6: Sensuri unice, parcari in supermarketuri si locuinte sociale

Marti, 06 Septembrie 2016, ora 10:05
8586 citiri
Ce planuri are primarul Mutu in Sectorul 6: Sensuri unice, parcari in supermarketuri si locuinte sociale

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a vorbit despre ce are in plan sa faca pentru cartierele din vestul Capitalei pe care le administreaza.

Intr-un interviu acordat Mediafax, Gabriel Mutu a spus ca, de anul viitor, are in plan ca pe toate strazile secundare din Sectorul 6 sa introduca sensuri unice de circulatie a masinilor, iar prima zona unde vor fi implementate acestea va fi cartierul Militari.

Astfel, a explicat edilul, numarul locurilor de parcare ar putea creste cu pana la 30%, fiindca soferii vor putea lasa masinile pe ambele parti ale drumului.

Mai mult decat atat, Mutu a aratat ca a cerut Administratiei Domeniului Public (ADP) Sector 6 sa ia in calcul reproiectarea locurilor de parcare existente, spunand, in acelasi timp, ca nu este de acord cu parcarile supraterane.

"Ce se intampla, ele pana in acest moment nu au fost gandite si realizate in baza unor proiecte cu analiza serioasa in spate, ci, pur si simplu erau locuri de parcare trasate si cam atat. Prin simpla reproiectare a acestor locuri, putem castiga cel putin 15-20% mai multe locuri de parcare. Parcarile supraterane nu le-am sustinut si nu le voi sustine, avand in vedere ca noi suntem intr-un deficit de spatiu verde foarte mare.

Am avut discutii si cu marii retaileri, cu parte din retailerii din Sector pentru a deschide parcarile pe timp de noapte, astfel incat aceste parcari sa preia din necesarul locurilor de parcare pentru resedinta. Pe de alta parte, vorbeam mai devreme de introducerea sensurilor unice in Sectorul 6", a declarat Gabriel Mutu.

Iata cateva dintre problemele cu care se confrunta Sectorul 6:

Centru medical pentru copii si batrani

Totodata, Mutu a spus ca primaria are in vedere amenajarea unui centru medical destinat copiilor si varstnicilor, precum si construirea a doua blocuri cu locuinte sociale si pentru tineri.

"Sectorul 6 are o cladire construita, ea a fost gandita initial ca si centru pentru batrani, ulterior s-a incercat a fi transformata in centru medical, iar in acest moment analizam toate posibilitatile si variantele legale ca aceasta cladire sa fie deschisa ca si centru medical pentru Sectorul 6.

Un centru medical care sa ofere pe de-o parte servicii pentru copii si pe de alta parte servicii medicale pentru batrani - cardiologie, reumatologie, lucrurile pe care le intalnesti mai des de la o anumita varsta pentru persoanele varstnice. Eu sper ca in acest an centrul medical Sfantul Nectarie, pentru ca asa este denumit, asa se numeste, sa fie functional", a explicat primarul.

Iar cu privire la parcul Drumul Taberei, Gabriel Mutu a dezvaluit ca reamenajarea realizata cu bani de la Uniunea Europeana nu s-a realizat corect, astfel incat acum Primaria Sectorului 6 e obligata sa restituie Ministerului Dezvoltarii, din bugetul local, nu mai putin de opt milioane de lei.

Citeste si:
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
Încotro o ia Germania la finele erei Merkel? Cine o va conduce și ce mesaj transmite poporul german prin rezultatele alegerilor? Cum stă cea mai amplă putere economică europeană cu erodarea...
Noua metodă de ”sifonare” a banilor către localitățile conduse de primari PNL. Județul care primește o treime din fonduri
Noua metodă de ”sifonare” a banilor către localitățile conduse de primari PNL. Județul care primește o treime din fonduri
Bugetul de stat pe anul 2021 prevede Fondul de intervenţie la dispoziţia Executivului, din care a fost alocată suma de 377 milioane lei pentru ajutorarea mai multor localități afectate de...
Sursa: Ziare.com