Deadline pentru Oprea: Ce se intampla daca nu vine cu demisia pana la ora 18

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 15:13
11922 citiri
Deadline pentru Oprea: Ce se intampla daca nu vine cu demisia pana la ora 18
Foto: Hepta.ro

Gabriel Oprea nu si-a inregistrat nici pana la aceasta ora demisia din Senat. Conducerea acestei Camere a Parlamentului i-a mai dat posibilitatea sa faca acest lucru pana luni seara.

In caz contrar, urmeaza sa decida asupra cererii de reluare a votului, formulata de fostul lider UNPR.

"Am luat cunostiinta din spatiul public de anuntul dlui senator Gabriel Oprea privind demisia sa din Senat. E adevarat ca pana in acest moment nu s-a inregistrat in mod oficial actul demisiei, asa incat asteptam astazi pana la ora 18:00. Daca actul demisiei va fi inregistrat, atunci luam act de demisie", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

El a mai spus ca pe ordinea de zi a sedintei Biroului Permanent s-a aflat si solicitarea lui Gabriel Oprea, inregistrata pe 22 septembrie, prin care cerea reluarea votului.

"In caz contrar (daca Gabriel Oprea nu isi inregistreaza demisia - n.red.), maine dimineata. (marti dimineata - n.red.) Comisia Juridica se va reuni pentru a exprima un punct de vedere asupra solicitarii de reluare a votului, iar maine pana la terminarea programului va fi un vot ian legatura cu aceasta chestiune", a adaugat Tariceanu.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a anuntat vineri pe pagina sa de Facebook ca va demisiona din Senatul Romaniei.

Anuntul a fost facut dupa ce, initial, ceruse reluarea votului asupra imunitatii sale, in contextul protestelor fata de votul senatorilor care l-au scapat pe fostul vicepremier de inceperea urmaririi penale pentru ucidere din culpa in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.

"Nu ma ascund in spatele niciunei imunitati si, la fel ca si familia Gigina, doresc adevarul despre acel accident. Inteleg ca sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluarii votului. Prin urmare, ca sa nu mai existe vreo indoiala, va anunt ca demisionez din Senatul Romaniei. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza saptamana viitoare", a afirmat el.

La inceputul saptamanii trecute, Senatul a respins cererea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, cu 73 de voturi "impotriva" solicitarii DNA, doar 45 voturi "pentru" ai 6 voturi anulate.

Ulterior, aproximativ 3.000 de oameni au protestat in fata Senatului fata de decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA de urmarire penala a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acestia blocand timp de cateva zeci de minute Calea 13 Septembrie.

Chiar daca si-ar da demisia din Senat, DNA nu poate incepe imediat urmarirea penala impotriva lui Gabriel Oprea. Avand in vedere calitatea sa de fost ministru, DNA va trebui sa ceara aviz de la presedintele Klaus Iohannis, urmand ca seful satului sa incuviinteze inceperea urmaririi penale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gabriel Oprea demisie Senat, #Gabriel Oprea urmarire penala, #Gabriel Oprea imunitate , #demisie