Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gabriel Oprea, asteptat sa isi inregistreze oficial demisia la Senat

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 10:10
3565 citiri
Gabriel Oprea, asteptat sa isi inregistreze oficial demisia la Senat
Foto: captura video Digi24

Gabriel Oprea este asteptat sa isi depuna oficial demisia din Senat luni, asa cum a anuntat pe Facebook la finalul saptamanii trecute, punand astfel capat protestelor de strada.

"Nu ma ascund in spatele niciunei imunitati si, la fel ca si familia Gigina, doresc adevarul despre acel accident. Inteleg ca sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluarii votului.

Prin urmare, ca sa nu mai existe vreo indoiala, va anunt ca demisionez din Senatul Romaniei. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza saptamana viitoare", a scris Oprea pe Facebook.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru, a declarat vineri dupa amiaza ca pana in acel moment Gabriel Oprea nu inregistrase demisia oficial.

In programul Senatului figureaza luni o sedinta a Biroului Permanent incepand de la ora 13, urmata de lucrarile plenului, anuntate sa inceapa la ora 16.

Pentru a intra in vigoare, Gabriel Oprea trebuie sa isi anunte demisia in sedinta de plen, iar ulterior actul oficial trebuie publicat in Monitorul Oficial, abia din acel moment procurorii DNA putand sa faca o noua solicitare de ridicare a imunitatii, de data aceasta adresata presedintelui Klaus Iohannis.

Demisia fostului vicepremier si ministru de Interne vine dupa ce mii de oameni au iesit, joi seara, pe strazi in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Iasi si Galati pentru a protesta fata de faptul ca senatorii au respins luni, in plen, cererea DNA de urmarire penala a sa, in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.

Vineri, senatorul Oprea ii solicitase personal presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sa supuna inca o data la vot cererea DNA de incepere a urmaririi penale pe numele sau. Insa nu existau solutii legale pentru repetarea votului.

Vezi de ce au parlamentarii si ministrii imunitate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Oprea demisie Senat, #Oprea demisie dosar Gigina , #demisie
Comentarii