Comisia Juridica: Oprea, denuntat de trei functionari din MAI cu statut de martor protejat

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 14:21
6487 citiri
Comisia Juridica: Oprea, denuntat de trei functionari din MAI cu statut de martor protejat
Foto: Facebook/UNPR Romania

Presedintele UNPR, senatorul Gabriel Oprea, a fost denuntat de trei functionari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pe baza denuntului fiind dispusa inceperea urmaririi penale a acestuia pentru abuz in serviciu.

Conform raportului Comisiei juridice a Senatului, publicat pe site, cei trei au folosit pseudonimele "Ionescu Claudiu", "Mihalcea Ionel" si "Manea Victor" si au solicitat si primit acordarea statutului de martor amenintat si protejarea datelor de identificare.

Raportul arata ca, prin ordonantele emise in cauza la 9 ianuarie 2016 si la 8 februarie 2016, s-a dispus inceperea urmaririi penale in cauza, printre altele, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu si, respectiv, complicitate la savarsirea aceleasi infractiuni.

Cum s-au aparat senatorii Oprea si Tudor de DNA: Nu am cerut eu masina! Am aflat de aventura sotului meu

"Oprea Gabriel, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul chestorului principal, Nicolae Gheorghe si a cms. sef Pavel Gabriel - Nicolae, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 de lei a fondurilor pentru cheltuieli operative a Departamentului de Informatii si Protectie Interna" si a aprobat achizitia unui autoturism in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor, "cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza achizitionarea autovehiculelor din fondurile operative ale MAI la situatiile premisa ale folosirii autovehiculelor cumparate in activitatile de urmarite penala a infractiunilor de coruptie".

"Urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 de lei, iar Diviziunea Protectie Personal a DIPI a beneficiat de dotarea cu autoturismul marca Audi 8, (...) in valoare de 91,295.73 de euro, folosul fiind necuvenit in raport cu destinatia legala a fondurilor operative", se arata in document.

Senatorii il lasa pe Oprea la mana DNA: Poate fi urmarit penal in dosarul masinii de lux (Video)

In sedinta cu caracter secret din 23 februarie, membrii Comisiei juridice l-au audiat pe Gabriel Oprea si au votat in favoarea cererii DNA privind incuviintarea urmarii penale a presedintelui UNPR.

Miercuri, plenul Senatului a incuviintat cererea DNA privind urmarirea penala a lui Gabriel Oprea cu 71 de voturi "pentru" si 52 "impotriva", un vot fiind anulat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Oprea denuntat functionari MAI, #Oprea denunturi, #Oprea DNA , #DNA