Emotii pentru Oprea: Noua cerere DNA de urmarire penala, discutata in Senat

Luni, 22 Februarie 2016, ora 10:41
2292 citiri
Emotii pentru Oprea: Noua cerere DNA de urmarire penala, discutata in Senat
Foto: Arhiva Ziare.com

Biroul permament al Senatului va analiza, luni, cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale pe numele lui Gabriel Oprea, in al doilea dosar de coruptie in care fostul ministru de Interne este acuzat ca a cumparat bunuri de lux din banii de misiuni ai politistilor.

Senatorii vor lua in discutie si solicitarea DNA de retinere si arestare a Doinei Tudor, acuzata de complicitate la luare de mita.

DNA cere retinerea si arestarea unui senator - ce acuzatii i se aduc (Video)

Apoi, Biroul permanent va inainta cererile Justitiei Comisiei juridice, care urmeaza sa formuzele un aviz negativ sau pozitiv in cele doua dosare distincte.

Rapoarte vor fi transmise plenului Senatului, care prin vot va incuviinta sau nu solicitarile procurorilor DNA.

DNA a cerut din nou ridicarea imunitatii in vederea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea. Este vorba despre o noua ancheta care il vizeaza pe fostul vicepremier din Guvernul Ponta, acuzat de abuz in serviciu, pentru ca a decis cumpararea unei masini de lux din banii de misiuni ai politistilor.

DNA cere din nou urmarire penala pentru Oprea: Si-a cumparat masina de lux din banii MAI

Mai mult, surse judiciare au declarat, pentru Ziare.com, ca din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat ar mai fi fost cumparate canapele noi, un televizor, dar si o cabina de dus cu jacuzzi pentru a fi mobilat si utilat cabinetul fostului ministru de Interne.

Noul dosar al lui Oprea: Cabina de dus cu jacuzzi, canapele si televizor pentru biroul sau, din banii MAI

Liderul UNPR Gabriel Oprea s-a declarat "nevinovat" si a aratat ca "suspiciunea invocata nu este intemeiata", dar ca va da curs solicitarilor DNA.

Oprea reactioneaza, dupa ce DNA a cerut sa fie urmarit penal intr-un nou dosar

Dosarul coloanelor ilegale

Nu este primul dosar la DNA a lui Oprea. La inceputul lunii februarie, Senatul a decis ridicarea imunitatii sale in vederea inceperii urmaririi penale, iar in aceeasi zi, procurorul general, Tiberiu Nitu, a demisionat, in contextul in care numele sau apare in dosar, fara ca el sa fie pus sub acuzare. Ulterior, procurorii au inceput oficial urmarirea penala a lui Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea este acuzat in acest caz ca a folosit abuziv, in calitate de ministru de Interne, coloana oficiala, dar si ca a incheiat un protocol cu Parchetul General, pentru ca Nitu sa aiba aceleasi beneficii.

Scandalul coloanelor ilegale: Tiberiu Nitu a demisionat din functia de procuror general

Gabriel Oprea poate fi urmarit penal - Cum a fost aparat in Parlament dreptul la coloana oficiala

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Oprea Comisia juridica, #Oprea dosar masina lux , #DNA
Comentarii