Oprea: In mandatul meu nu a fost cumparata doar o masina, ci 5.000. Viata mea era in pericol

Marti, 23 Februarie 2016, ora 17:51
9314 citiri
Oprea: In mandatul meu nu a fost cumparata doar o masina, ci 5.000. Viata mea era in pericol
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul Gabriel Oprea a sustinut, marti, in fata Comisiei juridice a Senatului, ca masina cumparata de DIPI in timpul mandatului sau a fost achizitionata legal, pentru ca viata sa ar fi fost in pericol.

"Am spus colegilor de la Comisia juridica ca in timpul mandatului meu de vicepremier si ministru de Interne nu s-a cumparat o masina, ci 5.000 de masini, toate achizitionate legal prin directiile de specialitate. M-am batut pentru drepturile si dotarile ministerului de Interne, pentru drepturile politistilor, jandarmilor si asa mai departe", a declarat la iesirea din Comisia juridica a Senatului Gabriel Oprea.

DNA cere din nou urmarire penala pentru Oprea: Si-a cumparat masina de lux din banii MAI

El a spus ca, initial, ca ministru de Interne, avea protectie din partea SPP.

"Ca ministru de Interne aveam protectie de la SPP si o masina luata in comodat de la alta institutie, care se mai si strica din cand in cand. S-a reinfiintat in cadrul DIPI o subunitate, se numeste Aqvila, care a plecat de la zero.

In acest context si intr-un context in care veti vedea ca cei de acolo spun: cu multe vulnerabilitati, riscuri la adresa vietii conducerii Ministerului de Interne, inclusiv a mea personala, s-a achizionat in mod legal, de catre DIPI un autovehicul", a adaugat fostul ministru de Interne.

Gabriel Oprea, cu un pas mai aproape de urmarirea penala - unda verde in comisie, urmeaza votul in plen

Gabriel Oprea a spus ca in sedinta de plen de miercuri va prezenta mai multe amanunte.

El a mai spus ca niciodata nu a cerut lucrurile de care este acuzat, iar biroul ministrului de Interne nu a fost refacut in timpul mandatului sau.

Inainte de a intra in lift, Oprea a fost intrebat daca avea jacuzzi la minister. "Nu ma intrebati pe mine, ca ministru", a spus el, in timp ce usile liftului se inchideau.

Noul dosar al lui Oprea: Cabina de dus cu jacuzzi, canapele si televizor pentru biroul sau, din banii MAI

Cererea DNA de urmarire penala a senatorului Gabriel Oprea a ajuns saptamana trecuta la Senat, fostul ministrul ministru fiind acuzat de abuz in serviciu, in dosarul fostului sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, Nicolae Gheorghe.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Oprea viata pericol, #Oprea 5000 masini, #Oprea DNA , #DNA