Oprea nu a fost audiat ca martor in dosarul lui Ontanu pentru a nu se autoincrimina

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 15:39
2403 citiri
Oprea nu a fost audiat ca martor in dosarul lui Ontanu pentru a nu se autoincrimina

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis sa nu il audieze marti pe Gabriel Oprea, in calitate de martor, in dosarul in care Neculai Ontanu este judecat pentru luare de mita, pentru ca fostul vicepremier sa nu se autoincrimineze.

Gabriel Oprea s-a prezentat la Curtea de Apel Bucuresti, unde a fost citat ca martor in dosarul in care Neculai Ontanu, fost primar al Sectorului 2, este acuzat de luare de mita.

In sala de judecata, avocatii au cerut ca Gabriel Oprea sa nu fie audiat la acest termen, deoarece el s-ar putea autoincrimina prin declaratia de martor, deoarece este cercetat de DNA intr-un dosar disjuns.

"Noi stim ca in dosarul de la DNA se efectueaza cercetari in rem. Lui Gabriel Oprea nu i-ar conveni sa formuleze probe intr-un dosar care sta la DNA. E treaba DNA de ce sta", a spus unul dintre avocati.

In consecinta, avocatii au cerut trimiterea unei adrese la DNA, pentru ca procurorii sa spuna instantei ce calitate are Gabriel Oprea in acel dosar - suspect sau inculpat si eventual pentru ce infractiuni este cercetat.

La randul sau, procurorul de sedinta a explicat ca in dosarul disjuns de la DNA se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de participatie la luare de mita si spalare de bani, insa este nevoie a se preciza clar daca Gabriel Oprea este cercetat pentru aceste infractiuni, pentru a nu se autoincrimina.

Instanta a decis amanarea audierii lui Gabriel Oprea pentru urmatorul termen al procesului din 14 aprilie, dupa DNA va face precizarile solicitate.

Neculai Ontanu a fost trimis in judecata in iunie 2016 de DNA sub acuzatia ca, in perioada 2006 - 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru ca in schimb sa faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp situate pe raza Sectorului 2.

In dosar au mai fost deferiti justitiei Toma Sutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Loredana Radu si Aurel Radu.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...