Scandalul coloanelor ilegale: Oprea afla miercuri daca ramane fara imunitate

Marti, 02 Februarie 2016, ora 22:56
1623 citiri
Scandalul coloanelor ilegale: Oprea afla miercuri daca ramane fara imunitate
Foto: Arhiva B1 TV

Senatorii dezbat, in sedinta de miercuri, cererea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru Gabriel Oprea, dupa ce Comisia juridica a avizat pozitiv cererea si in conditiile in care partidele, mai putin ALDE, au sustinut public faptul ca vor vota pentru solicitarea justitiei.

Comisia juridica a Senatului a pus la dispozitia parlamentarilor un raport, adoptat marti cu majoritate de voturi, intocmit dupa audierea lui Oprea.

Oprea, la un pas de a ramane fara imunitate - aviz pozitiv de la senatorii juristi

Senatorii juristi au transmis plenului, potrivit raportului, observatiile formulate de Gabriel Oprea. Astfel, fostul ministru a cerut restituirea dosarului la Parchetul General cu mentiunea necesitatii declasificarii unor instructiuni ale ministrului de Interne din 26.04.1999, cand ministerul era condus de Constantin Dudu Ionescu, in guvernul lui Radu Vasile.

Instructiunile pe care Gabriel Oprea le vrea declasificate fac referire la coloanele oficiale cu echipaje ale politiei rutiere, document invocat si in dosarul de urmarire penala, potrivit raportului care va fi dezbatut in plen.

Gabriel Oprea contesta ancheta DNA si cere Senatului sa retrimita dosarul la procurori

Pe parcursul dezbaterii, avocata fostului ministru de Interne a cerut amanarea deciziei Comisiei Juridice, pana cand plangerea facuta la DNA va fi solitionata, insa senatorii juristi au respins solicitarea.

Gabriel Oprea a declarat, marti, la iesirea din Comisia juridica a Senatului, ca este nevinovat, ca a respectat mereu legea si nu a cerut nimic in plus fata de alti fosti ministri de interne, sugerand ca la baza dosarului sau se afla jocuri politice.

Oprea, la un pas de a ramane fara imunitate: Sunt zeci de protocoale, cereti-le! Mie nu mi-e frica de nimic (Video)

Presedintele Comisiei Juridice, senatorul PNL Catalin Boboc, a declarat dupa adoptarea raportului, ca membrii comisiei au ascultat pozitia fostului ministru, apoi s-au pronuntat prin vot secret. De asemenea, Boboc a anuntat si ca raportul va fi dezbatut in plen miercuri. Sedinta este programata sa dureze timp de doua ore si jumatate.

Anterior sedintei de la Comisia juridica, Biroul Permanent al Senatului a decis introducerea pe ordinea de zi a plenului de miercuri solicitarea DNA.

La nivel declarativ, toate partidele, mai putin ALDE, au sustinut ca vor vota in favoarea cererii DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Oprea vot Senat miercuri, #Oprea imunitate vor miercuri , #DNA