Senatorii il lasa pe Oprea la mana DNA: Poate fi urmarit penal in dosarul masinii de lux (Video)

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 12:35
2412 citiri
Senatorii il lasa pe Oprea la mana DNA: Poate fi urmarit penal in dosarul masinii de lux (Video)
Foto: Ziare.com

Senatorii au incuviintat, miercuri, urmarirea penala a presedintelui UNPR, Gabriel Oprea, in dosarul in care acesta este acuzat ca ar fi dispus cumpararea unei masini de lux din banii de misiuni ai politistilor.

Dintre cei 164 de senatori, au fost prezenti 124, iar 71 au votat pentru si 52 impotriva.

Votul din Senat - LIVE

Astfel, fostul vicepremier si ministru de Interne poate fi urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie.

Cazurile Oprea si Tudor, la votul Senatului

"Vreau sa va spun in cateva cuvinte, simplu, omeneste, colegial. Si vreau sa va spun adevarul. In toata cariera mea de ministru, de parlamentar, si cu ajutorul dvs, m-am batut pentru drepturile militarilor, ale celorlalte structuri de la Ministerul de Interne.

In timpul mandatului meu, nu s-a achizionat in mod legal doar o masina, ci peste 5.000, in mod transparent, si nu a fost nicio problema.

(...) Toata viata am respectat legile, sunt nevinovat si in consecinta va rog sa votati impotriva acestei cereri", a declarat Gabriel Oprea anterior acestei decizii.

Fostul ministru a subliniat ca masina de lux care ar fi fost cumparata din banii de misiuni ai politistilor a fost de fapt achizitionata in mod legal si s-a scuzat: "Nu am cerut eu masina".

La randul sau, senatorul Florina Ruxandra Jipa s-a plans de faptul ca a avut timp doar 10 ore pentru a consulta dosarul, dar si ca la dispozitia senatorilor au fost doar doua volume dintre cele patru ale dosarului DNA.

"Daca noi nu suntem in cunostinta totala de cauza, dvs, colegii mei din sala, cum veti vota? Dupa ce anume? Ca nu cunoasteti situatia de fapt, nu o cunosc nici eu in totalitate. Lumina in aceasta cauza mi-a facut un secretar de stat, care este si dansul coautor la aceasta fapta, ca si dl Oprea. Sunt lucruri de serviciu secret", a declarat Jipa.

DNA cere din nou urmarire penala pentru Oprea: Si-a cumparat masina de lux din banii MAI

Marti, Comisia Juridica din Senat a dat aviz pozitiv pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Gabriel Oprea, in al doilea dosar de coruptie, in care fostul ministru de Interne este acuzat ca a cumparat o masina de lux si alte bunuri din banii de misiuni ai politistilor.

Oprea: In mandatul meu nu a fost cumparata doar o masina, ci 5.000. Viata mea era in pericol

Gabriel Oprea, cu un pas mai aproape de urmarirea penala - unda verde in comisie, urmeaza votul in plen

Mai mult, surse judiciare au declarat, pentru Ziare.com, ca din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat ar mai fi fost cumparate canapele noi, un televizor, dar si o cabina de dus cu jacuzzi pentru a fi mobilat si utilat cabinetul fostului ministru de Interne.

Presedintele UNPR s-a declarat "nevinovat" si a aratat ca "suspiciunea invocata nu este intemeiata", dar ca va da curs solicitarilor DNA.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#vot urmarire penala Gabriel Oprea, #DNA cerere Gabriel Oprea, #Oprea vot Senat, #Oprea DNA masina lux , #DNA