Averea lui Gabriel Oprea, verificata de ANI. A fost sesizata si ANAF - Update

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 19:02
12704 citiri
Averea lui Gabriel Oprea, verificata de ANI. A fost sesizata si ANAF - Update
Foto: clujust.ro

Averea vicepremierului Gabriel Oprea, ministru de Interne, senator si presedinte al UNPR, va fi verificata de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate, ca urmare a sesizarii depuse de un avocat, care a decis sa sesizeze si ANAF.

"Va transmitem Adresa nr. 7293/G/II/18.02.2015 transmisa de Agentia Nationala de Integritate cabinetului nostru de avocatura, prin care s-a decis demararea efectuarii evaluarii averii domniei sale in urma sesizarilor formulate de catre petent cu privire la existenta unor grave inadvertente si neregularitati existente intre Declaratiile de avere in perioada 2004-2014" depuse de vicepremierul Gabriel Oprea, se arata intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com de avocatul Diana Monica Croitoru-Anghel.

Aceasta a precizat pentru Adevarul ca a depus mai multe sesizari la ANI cu privire la averea lui Gabriel Oprea.

"Au fost vreo trei sesizari, plus o completare la o sesizare. Prima a fost depusa in ianuarie, iar aceasta dateaza din 18 februarie si a fost incununata de succes, pentru ca s-a stabilit demararea procedurii de verificare a averii.

O sa depunem si o sesizare la ANAF, desi in urma sesizarii depuse catre ANI, inspectorul Dan Dumitru Mantu mi-a spus ca a procedat la trimiterea unei sesizari catre ANAF. Am crezut ca e de buna-credinta, dar s-a dovedit ca nu a existat nicio sesizare, desi a spus ca a facut-o", a precizat avocata, precizand ca demersul are la baza "solicitarea unui client".

In perioada mentionata, 2004-2014, Gabriel Oprea a detinut doua mandate de deputat si doua de senator, declaratiile sale de avere putand fi consultate pe site-ul Senatului.

Update: Vicepremierului Gabriel Oprea a reactionat, vineri seara, dupa ce a reclamat la Agentia Nationala de Integritate (ANI) de o avocata care, in numele unui client, cere verificarea averii demnitarului din ultimii 10 ani.

"In legatura cu sesizarea depusa la ANI de catre o persoana fizica, prin care se cere verificarea declaratiilor mele de avere din ultimii 10 ani, doresc sa precizez urmatoarele:

Nu este prima data cand se fac astfel de verificari, mai ales ca de ani de zile ocup functii de demnitate publica. Am trecut de mai multe ori prin filtrul institutiilor cu atributii in verificarea demnitarilor si, dupa cum se stie, niciodata nu mi s-a imputat vreo abatere sau vreo neregula in legatura cu activitatea pe care am depus-o. Am respectat legile tarii si voi face acelasi lucru in continuare. Prin urmare, nu am niciun dubiu ca ANI va constata o data in plus ceea ce a constatat si cu alte ocazii, si anume ca nu exista neconcordante sau suspiciuni in ceea ce ma priveste.

Nu in ultimul rand, vreau sa precizez ca dreptul de a depune petitii si sesizari este unul garantat prin Constitutie si il respect", arata ministrul de Interne intr-un comunicat remis Ziare.com.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#avere Gabriel Oprea verificata ANI , #ministru de Interne
Comentarii