Cazul politistului mort: Bogdan Gigina a facut parte din trei coloane oficiale in ziua accidentului

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 20:02
11113 citiri
Cazul politistului mort: Bogdan Gigina a facut parte din trei coloane oficiale in ziua accidentului
Foto: Facebook / Bogdan Gigina

Politistul Bogdan Gigina (foto), care si-a pierdut viata dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa, in timp ce se afla in dispozitivul care il insotea pe vicepremierul Gabriel Oprea, a facut parte din trei coloane oficiale in ziua producerii accidentului, potrivit unor surse din randul anchetatorilor.

Surse din randul anchetatorilor au declarat ca la Parchetul Capitalei au dat declaratii, in calitate de martor, doi colegi ai lui Bogdan Gigina care erau in dispozitivul de insotire a coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea. Acestia au aratat, in declaratiile date, cum s-au derulat faptele in ziua accidentului.

Oficialul care merge in coloana si trebuie sa fie insotit cu echipaje ale Politiei Rutiera trebuie sa trimita solicitare la Brigada Rutiera, care ajunge la Biroul insotiri. De aici, cu privire la traseul si celelalte informatii privind insotirea coloanei oficiale se anunta seful de coloana, care pune in aplicare masurile dispuse in cadrul Biroului insotiri, conform surselor citate.

Acestea au mai precizat ca, in ziua accidentului, Bogdan Gigina a facut parte din dispozitivul de insotire pentru trei coloane oficiale.

Sursele citate au mai aratat ca dosarul ar urma sa fie preluat de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, daca anchetatorii vor stabili ca exista vinovatie in cauza.

Marturii socante in cazul politistului mort in timpul misiunii de a-i deschide coloana oficiala lui Oprea

Politistul Bogdan Gigina a fost inmormantat, vineri, cu onoruri militare, in prezenta a sute de colegi in uniforma. La funeralii au asistat aproape 800 de persoane, fiind prezenti, alaturi de familie si colegi, seful Politiei Romane Petre Toba, directorul general al Politiei Capitalei, Mihai Voicu, seful Brigazii Rutiere a Capitalei, Cristian Crai, si subsecretarul de stat in MAI Florea Oprea.

Ceremonia religioasa a avut loc la Biserica "Sfantul Nicolae" Udricani. Dupa procesiunea religioasa, un oficial al MAI a anuntat la microfon ca politistul Bogdan Gigina a fost trecut post-mortem in Corpul ofiterilor, fiind avansat la gradul de subinspector.

De asemenea, acesta a anuntat ca Bogdan Cosmin Gigina a fost decorat, post-mortem, cu Ordinul National pentru Merit in grad de Cavaler. Decizia, semnata de presedintele Klaus Iohannis, a aparut in Monitorul Oficial joi, fara a fi anuntata oficial, cum se intampla de obicei. Decizia, semnata de presedintele Iohannis si contrasemnata de premierul Ponta, a fost luata la propunerea ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea nu a participat la funeraliile politistului, dar surse din MAI spun ca acesta a fost joi pentru scurt timp la capela unde a fost depus sicriul lui Bogdan Gigina.

Subinspectorul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit la spital, marti seara, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa sapata pentru lucrari la reteaua de gaze, pe strada Stirbei Voda.

Politistul Bogdan Gigina a suferit in urma accidentului traumatism cranio-cerebral sever, traumatism toraco-abdominal grav, cu fracturi de coaste, rupturi de organe interne si hemoragie, au declarat surse medicale.

Politistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea, insa informatii despre aceasta situatie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai intai pe surse.

Joi, la doua zile de la accident, Politia Capitalei a transmis un comunicat in care a confirmat ca politistul de la Rutiera asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informatiilor comunicate, participase la "o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice".

Avea dreptul Gabriel Oprea sa beneficieze de coloana oficiala? Ce spune un fost ministru de Interne

Surse judiciare au declarat ca un alt politist de la Brigada Rutiera a Capitalei a fost ranit dupa ce a cazut cu motocicleta in timp ce insotea coloana oficiala a ministrului Internelor, Gabriel Oprea, accidentul avand loc in septembrie, in zona Pietei Victoriei.

Desi accidentul s-a produs in 21 septembrie, acesta nu a fost facut public, insa date despre incident au fost comunicate presei pe surse, in urma decesului subinspectorului Bogdan Gigina.

Potrivit surselor citate, accidentul s-a produs in dimineata zilei de 21 septembrie, la intersectia Piata Victoriei cu bulevardul Vasile Lascar. Politistul Dorel Moraru, care se afla pe motocicleta in coloana vicepremierului Gabriel Oprea, a fost acrosat de un autoturism condus de o femeie, care a intrat in intersectie dupa ce nu a oprit la semnalul "stop" al agentului care dirija circulatia.

In urma accidentului in care a fost implicat politistul Dorel Moraru, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 a deschis un dosar de cercetare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#politist mort groapa trei coloane, #Bogdan Gigina Oprea coloana , #ministru de Interne